Η Epiroc εξαγοράζει τη σουηδική CR

Η Epiroc εξαγοράζει τη σουηδική CR

Ο σουηδικός κατασκευαστής εξορυκτικού εξοπλισμού Epiroc επεκτείνει μία πρόσφατη σειρά εξαγορών με την εξαγορά της CR, μίας αυστραλιανής εταιρείας προηγμένων εργαλείων.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η CR, η οποία παρέχει επίσης ψηφιακές λύσεις για εργαλεία GET, κυρίως για τη βιομηχανία εξόρυξης, θα ενισχύσει τη γκάμα των βασικών αναλωσίμων της Epiroc. Η CR έχει την έδρα της στο Brisbane της Αυστραλίας και προσφέρει κυρίως προϊόντα που περιλαμβάνουν χυτά εξαρτήματα και προστατευτικά καλύμματα που χρησιμοποιούνται σε κάδους και φορτωτές εξόρυξης.

Επιπλέον, οι ψηφιακές λύσεις της εταιρείας περιλαμβάνουν το σύστημα GET Trakka για την ανίχνευση απωλειών εξοπλισμού τύπου GET σε πραγματικό χρόνο, καθώς και το σύστημα διαχείρισης ωφέλιμου φορτίου Titan 3330. Οι λύσεις της CR ενισχύουν την ασφάλεια και την παραγωγικότητα και βοηθούν στην αποφυγή καθυστερήσεων σε εξορυκτικές εργασίες που οδηγούν σε αυξημένα κόστη. Η γκάμα εξοπλισμού και λύσεων λογισμικού GET της CR καλύπτει τόσο την επιφανειακή όσο και την υπόγεια εξόρυξη.

Η CR έχει περίπου 400 υπαλλήλους και είχε έσοδα περίπου 240 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (164 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) για τους 12 μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

«Αυτή η εξαγορά θα επεκτείνει την προσφερόμενη γκάμα μας σε καινοτόμα και υψηλής ποιότητας αναλώσιμα προϊόντα τύπου GET και ανάλογες και ψηφιακές λύσεις που ενισχύουν την παραγωγικότητα και ασφάλεια των πελατών μας», αναφέρει η Helena Hedblom, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epiroc. «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την ισχυρή ομάδα στο CR στην Epiroc».

Η συμφωνία έρχεται λίγες μέρες αφότου η Epiroc δήλωσε ότι θα εξαγοράσει τη Νοτιοαφρικανική εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων αποφυγής συγκρούσεων Mernok Elektronik έναντι ποσού που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Τους τελευταίους έξι μήνες, η Epiroc εξαγόρασε την εταιρεία Geoscan και τον πάροχο ηλεκτρικών υποδομών JTMEC. Τον Απρίλιο συνήψε συνεργασία με την Bluvein, μια κοινοπραξία μεταξύ της Αυστραλιανής εταιρείας ανάπτυξης τεχνολογιών εξόρυξης Olitek και της σουηδικής εταιρείας ανάπτυξης ηλεκτρικών ραγών μετάδοσης κίνησης Evias.

Με πληροφορίες από miningmagazine.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER