Η Elval εντάσσεται στην πρωτοβουλία First Movers Coalition

Η Elval εντάσσεται στην πρωτοβουλία First Movers Coalition

Η Elval, ο τομέας έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor, εντάχθηκε στην πρωτοβουλία First Movers Coalition (FMC), η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Πρόκειται για μία παγκόσμια συμμαχία εταιρειών που προάγει την ενίσχυση της ζήτησης για καινοτόμες τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών, προκειμένου να κλιμακώσει την απο-ανθρακοποίηση σε τομείς υψηλών εκπομπών, όπως το αλουμίνιο, οι μεταφορές, το τσιμέντο, ο χάλυβας και η ναυτιλία.

Η Elval, μαζί με 100 μέλη του FMC, έχουν δεσμευτεί να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα που υποστηρίζουν τους παγκόσμιους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Έως το 2030, αυτές οι δεσμεύσεις θα αντιπροσωπεύουν ετήσια ζήτηση ύψους 16 δισ. δολαρίων για προϊόντα και υπηρεσίες χαμηλών εκπομπών και μείωση 31 εκατομμύριων τόνων ισοδύναμου CO2.

Η Elval, ως νέο μέλος των First Movers, δεσμεύεται ότι έως το 2030, τουλάχιστον το 10% των ετήσιων αναγκών της σε πρωτόχυτο αλουμίνιο θα καλύπτεται από προϊόντα χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, υπολογιζόμενο σε 3 τόνους CO2 ανά τόνο αλουμινίου, δηλαδή πέντε φορές λιγότερο CO2 από τον παγκόσμιο μέσο όρο της βιομηχανίας. Αυτή η δέσμευση αποτελεί μέρος των αποφασιστικών δράσεων του οδικού χάρτη της Elval για μείωση του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα έως το 2030 και για καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

«Είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή της Elval στο First Movers Coalition. Οι συνεργασίες σε όλη την αλυσίδα αξίας του αλουμινίου και οι στοχευμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών χαμηλού αποτυπώματος αποτελούν κρίσιμο βήμα για την επιτάχυνση της απο-ανθρακοποίησης της βιομηχανίας», δήλωσε ο Χαράλαμπος Χάικος, Commercial Senior Director της Elval.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Elval στα μέλη μας. Η Elval είναι μία ισχυρή προσθήκη στον τομέα αλουμινίου της FMC», ανέφερε ο Robvan Riet, Interim Head του First Movers Coalition στο World Economic Forum και συμπλήρωσε: «Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία της Elval στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου, καθώς και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη λύσεων για την απο-ανθρακοποίηση του κλάδου».

Σχετικά με τον First Movers Coalition

Ο First Movers coalition (FMC) είναι ένας παγκόσμιος συνασπισμός εταιριών που αξιοποιούν την αγοραστική τους δύναμη για να περιορίσουν το αποτύπωμα άνθρακα σε τομείς υψηλών εκπομπών. Ο Συνασπισμός προωθεί τις πιο κρίσιμες, αναδυόμενες τεχνολογίες για το κλίμα μετατρέποντας τις δεσμεύσεις των μελών του σε αξιόπιστο, παγκόσμιο σήμα ζήτησης βιομηχανικών προϊόντων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα. 

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER