Η Chevron Mediterranean αναθέτει στη Σωληνουργεία Κορίνθου τον υποθαλάσσιο αγωγό Leviathan

Η Chevron Mediterranean αναθέτει στη Σωληνουργεία Κορίνθου τον υποθαλάσσιο αγωγό Leviathan

Στη βάση των επιτυχημένων προηγούμενων συνεργασιών τους και στην πρόσφατη ανάθεση του έργου Tamar το 2022, η Chevron Mediterranean Limited ανέθεσε στη Σωληνουργεία Κορίνθου ένα νέο έργο. Πρόκειται για την κατασκευή και την προμήθεια περίπου 118 χιλιομέτρων σωλήνων χάλυβα, 20 ιντσών ευθείας ραφής βυθισμένου τόξου (SAWL) του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Leviathan.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου Leviathan βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, που φιλοξενεί επίσης τα πεδία Tamar και Karish-Tanin. Αποτελεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου και έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγικούς πόρους στην περιοχή, με βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 1.540m και 1.800m. Το έργο θα παρέχει κρίσιμη υποδομή, καθώς θα συνδέεται υποθαλάσσια με την πλατφόρμα όπου το αέριο θα υποβάλλεται σε επεξεργασία πριν μεταφερθεί στο Ισραήλ, διασφαλίζοντας έτσι τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας. 

Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργείας Κορίνθου στην Ελλάδα και οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του 2024. Το εύρος της προμήθειας περιλαμβάνει επίσης εσωτερική και εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση, που εφαρμόζονται στην ίδια τοποθεσία με την κατασκευή σωλήνων στη Θίσβη Βοιωτίας. 

κοίτασμα φυσικού αερίου Leviathan Chevron Σωνηλουργεία Κορίνθου

«Το υποθαλάσσιο έργο Leviathan αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο που επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου στα υποθαλάσσια έργα. Έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό ιστορικό έργων υποθαλάσσιων αγωγών σε όλο τον κόσμο, που επιτρέπουν διασυνδέσεις νέων κοιτασμάτων σε υπάρχουσες μονάδες εξόρυξης, να είναι βιώσιμες και να συνεχίσουν να προσφέρουν στο ενεργειακό μείγμα», σχολίασε ο Ηλίας Μπεκίρος, Γενικός Διεθυντής της Σωληνουργείας Κορίνθου.

Επιπρόσθετα ο Ηλίας Μπεκίρος τόνισε τη σημασία της έρευνας και της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο. «Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι ήδη προμηθευτής σε μεγάλα έργα στην περιοχή και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε αυτά, αλλά και νέα έργα να πραγματοποιηθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο.»

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER