Η Cenergy θα επενδύσει σε μονάδα κατασκευής καλωδίων στις ΗΠΑ

Η Cenergy θα επενδύσει σε μονάδα κατασκευής καλωδίων στις ΗΠΑ

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε πως το Διοικητικό της Συμβούλιο έλαβε την τελική απόφαση σχετικά με την επένδυση σε μονάδα κατασκευής καλωδίων στη Βαλτιμόρη της πολιτείας Maryland στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η θυγατρική της Εταιρείας, Hellenic Cables Americas, αγόρασε παραθαλάσσιο οικόπεδο στην τοποθεσία Wagners Point της Βαλτιμόρης, έκτασης περίπου 153.800 τ.μ., αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια μακρά διαδικασία δέουσας επιμέλειας και ελήφθησαν όλες οι συνήθεις σε ανάλογες συναλλαγές εγκρίσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την κατασκευή εργοστασίου χερσαίων καλωδίων για την ικανοποίηση της αυξανόμενης ανάγκης των ΗΠΑ για αναβαθμίσεις του δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, με κόστος περίπου 200 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του ακινήτου. Ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί, η αδειοδότηση προχωρά κανονικά και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2024.

Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει περαιτέρω επέκταση για την παραγωγή υποβρυχίων καλωδίων, που θα εξαρτάται όμως από τις τελικές συμφωνίες απορρόφησης των παραγόμενων καλωδίων από τους κατασκευαστές των έργων και τις σχετικές τελικές επενδυτικές αποφάσεις.

Επιπρόσθετα, σε συνέχεια του δελτίου τύπου της 20ης Δεκεμβρίου 2021, η Cenergy ανακοίνωσε ότι, μετά την απόφαση της Ørsted να αναθεωρήσει το έργο της στα παράλια του Ατλαντικού (αιολικό πάρκο Skipjack Wind), οι συζητήσεις σχετικά με πιθανή συνεργασία της με την Ørsted διακόπηκαν. Θα επανεξεταστούν, εφόσον προχωρήσει αυτή η προσπάθεια αναθεώρησης. Η Cenergy προτίθεται να ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα για κάθε σημαντική εξέλιξη.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER