Η BMW ακυρώνει παραγγελία μπαταριών ύψους 2 δισ. Ευρώ από τη Northvolt

Η BMW ακυρώνει παραγγελία μπαταριών ύψους 2 δισ. Ευρώ από τη Northvolt

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην ακύρωση μιας παραγγελίας ύψους 2 δισ. Ευρώ για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων από τη Northvolt.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο κατασκευαστής μπαταριών ιόντων λιθίου με έδρα τη Σουηδία, δεν μπορούσε να παραδώσει εγκαίρως ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο προμήθειας μπαταριών που συμφωνήθηκε με την BMW το 2020.

Ένας εκπρόσωπος της BMW δήλωσε σχετικά: «Η Northvolt και ο όμιλος της BMW αποφάσισαν από κοινού να επικεντρωθούν στο να αναπτύξει η Northvolt συστήματα μπαταριών επόμενης γενιάς. Ο όμιλος BMW συνεχίζει να έχει έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με έναν υψηλής απόδοσης κατασκευαστή μπαταριών στην Ευρώπη, ο οποίος μπορεί να παράγει τις μπαταρίες αυτές με βιώσιμο τρόπο και να δίνει την απαραίτητη έμφαση στην κυκλικότητα τους».

Η κορεάτικη Samsung SDI θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε για την BMW λόγω της ακύρωσης της παραγγελίας.

Σύμφωνα με αναφορές στο γερμανικό τύπο, η Northvolt αντιμετωπίζει προβλήματα με την κλιμάκωση της τεχνολογίας της σε βιομηχανική κλίμακα, με συνέπεια να βρίσκεται δύο χρόνια πίσω από το σχετικό χρονοδιάγραμμα, παράγοντας ακόμα μεγάλη ποσότητα αποβλήτων κατά την παραγωγή των μπαταριών.

Η BMW παρήγγειλε τις μπαταρίες της Northvolt για να καλύψει την πέμπτη γενιά μπαταριών της. Οι μπαταρίες θα κατασκευάζονταν στη Σουηδία ξεκινώντας φέτος, χρησιμοποιώντας 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολική και υδροηλεκτρική). Ωστόσο, η Northvolt θα συνεχίσει να προμηθεύει τις μπαταρίες επόμενης γενιάς που χρειάζεται η BMW για τα ηλεκτρικά οχήματα της σειράς Vision Neue Klasse.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Northvolt ανακοίνωσε ότι είχε συγκεντρώσει 5 δισ. δολάρια για να επιτύχει την επέκταση της Northvolt Ett στη βόρεια Σουηδία με σκοπό την ανακύκλωση μπαταριών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πράσινη χρηματοδότηση που έχει δοθεί στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Επιπροσθέτως, η εταιρεία ξεκίνησε τον Μάρτιο την κατασκευή ενός γιγα-εργοστασίου μπαταριών στο Heide της Γερμανίας.

Στις 19 Ιουνίου 2024, η Northvolt δήλωσε ότι εξέταζε την πιθανότητα κατασκευής ενός νέου εργοστασίου στο Borlange της Σουηδίας, ωστόσο δεν έχει ακόμα λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

Με πληροφορίες από electrek.co

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER