Επιχορηγήσεις ύψους 50 εκατ. δολαρίων για έργα κρίσιμων πρώτων υλών στην Αυστραλία

Επιχορηγήσεις ύψους 50 εκατ. δολαρίων για έργα κρίσιμων πρώτων υλών στην Αυστραλία

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ενέκρινε μια σειρά επιχορηγήσεων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της βιομηχανίας κρίσιμων ορυκτών πρώτων υλών ως μέρος των προσπαθειών για την επίτευξη του στόχου net-zero. Η υπουργός Πόρων Madeleine King διευκρίνησε ότι η κυβέρνηση θα δώσει 50 εκατομμύρια δολάρια με τη μορφή επιχορήγησης σε έξι σημαντικά έργα κρίσιμων πρώτων υλών.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Τα έργα θα ενισχύσουν επίσης την ανάπτυξη σε όλη τη Βόρεια Αυστραλία, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα βοηθήσουν σημαντικά την περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη. «Η Αυστραλία έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας σημαντικός παγκόσμιος προμηθευτής κρίσιμων ορυκτών και σπανίων γαιών, που είναι απαραίτητα για να βοηθήσουν την Αυστραλία και τον κόσμο να μεταβούν σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών και να επιτύχουν καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050», δήλωσε η King.

«Οι επιχορηγήσεις θα επιταχύνουν έργα αρχικού και μεσαίου σταδίου. Η Αυστραλία έχει τεράστια αποθέματα κρίσιμων ορυκτών που είναι απαραίτητα για τις μπαταρίες και τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και για την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού, την άμυνα, την αεροδιαστημική, την αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία αγροτεχνολογίας. Τα έργα που θα τύχουν οικονομικής επιχορήγησης, εάν είναι επιτυχή κατά το στάδιο κλιμάκωσης προς πλήρη παραγωγή, θα βοηθήσουν στη διαφοροποίηση των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού κρίσιμων ορυκτών».

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη

Οι εταιρείες που θα λάβουν επιχορήγηση είναι:

  • Alpha HPA Ltd. – 15,5 εκατομμύρια δολάρια για το έργο επέκτασης προϊόντος «HPA First» που στοχεύει να προσθέσει νέες δυνατότητες στην μονάδα επεξεργασίας που παράγει εξαιρετικά καθαρό αλουμίνιο κοντά στο Gladstone του Κουίνσλαντ. Το έργο θα παράγει υλικά κυρίως για την αγορά μπαταριών ιόντων λιθίου.
  • Cobalt Blue Holdings – 15 εκατομμύρια δολάρια για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της οριστικής μελέτης σκοπιμότητας για το έργο κοβαλτίου Broken Hill, συμπεριλαμβανομένων τελικών σχεδίων, γεωτρήσεων για περαιτέρω προσδιορισμό των πόρων, την παραγωγή ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων κοβαλτίου για την αγορά μπαταριών της Αυστραλίας.
  • EQ Resources Ltd. – 6 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή βολφραμίου μέσω ανάκτησης από απόβλητα ορυχείων και της επανενεργοποίησης του ορυχείου στο Mount Carbine, Queensland για χρήση σε κράματα μετάλλων για άμυνα, μεταφορά και άλλες εφαρμογές.
  • Global Advanced Metals – 4 εκατομμύρια δολάρια για μια μονάδα ανάκτησης τανταλίου και κασσίτερου στο Greenbushes στη Δυτική Αυστραλία με στόχο την αύξηση της ποσότητας του τανταλίου που παράγεται στην Αυστραλία.
  • Lava Blue – έως και 5,24 εκατομμύρια δολάρια για έργο ανάπτυξης τεχνολογίας επανεπεξεργασίας για την ανάκτηση υψηλής καθαρότητας αλουμίνας, μαγνησίου και άλλων κρίσιμων ορυκτών από απόβλητα ορυχείων βαναδίου, τα οποία θα συμβάλουν στη διαφοροποίηση της παραγωγής της εταιρείας σε νέα υλικά.
  • Mineral Commodities – 3,94 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη τομέα ολοκληρωμένης παραγωγής γραφίτη ως υλικό ανόδων σε μπαταρίες με έδρα το Munglinup της Δυτικής Αυστραλίας. 

Η King θεωρεί ότι οι επιχορηγήσεις θα υποστηρίξουν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας κυρίως στην βόρεια Αυστραλία.

Με πληροφορίες από australianmining.com.au

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER