Ανάθεση στη Σωληνουργεία Κορίνθου του υποθαλάσσιου έργου Utsira High της AkerBP στη Βόρεια Θάλασσα

Ανάθεση στη Σωληνουργεία Κορίνθου του υποθαλάσσιου έργου Utsira High της AkerBP στη Βόρεια Θάλασσα

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο κλάδος σωλήνων χάλυβα της, ανέλαβε σύμβαση από την TechnipFMC για 27 χλμ. σωλήνων υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW), για το υποθαλάσσιο έργο Utsira High στη Βόρεια Θάλασσα. Το Utsira High αποτελείται από δύο ξεχωριστά υποθαλάσσια έργα, το Symra και το Solveig, στο κεντρικό τμήμα της Βόρειας Θάλασσας.

Το Symra θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Ivar Aasen, ενώ η φάση 2 του Solveig θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Edvard Grieg. Το έργο Utsira High προσθέτει πολύτιμη παραγωγική δυνατότητα στην Aker BP και θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια από την ακτή. Έτσι, οι εκπομπές CO2 στη φάση παραγωγής θα είναι πολύ χαμηλές. Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη όπου και θα εφαρμοστεί επιπλέον εξωτερική, αντιδιαβρωτική επένδυση πολυπροπυλενίου τριών στρώσεων.

Must Reads

Σχετικά με την Aker BP

Η Aker BP διεξάγει έρευνες και παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Νορβηγία. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες πετρελαίου στην Ευρώπη, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Όσλο.

Σχετικά με την TechnipFMC

Η TechnipFMC είναι κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις νέες βιομηχανίες ενέργειας, παρέχοντας πλήρως ολοκληρωμένα έργα, προϊόντα και υπηρεσίες. Με τεχνολογία αποκλειστικής χρήσης και ολοκληρωμένες λύσεις, η εταιρεία μεταμορφώνει τα έργα των πελατών της, βοηθώντας τους να εκμεταλλεύονται νέες δυνατότητες ανάπτυξης ενεργειακών πόρων μειώνοντας ταυτόχρονα τις εκπομπές άνθρακα και υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες τους για ενεργειακή μετάβαση. 

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER