Ολυμπία Οδός: Φ/Β κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Πύργος

Ολυμπία Οδός: Φ/Β κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Πύργος

Στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος θα υλοποιηθεί σύντομα το μεγαλύτερο πρόγραμμα φωτοβολταϊκών πάρκων που έχει αναπτυχθεί σε αυτοκινητόδρομο στη χώρα, γνωστοποίησε η Ολυμπία Οδός σε σχετική ανακοίνωση. Συνολικά 17 φωτοβολταϊκά πάρκα θα εγκατασταθούν σε στέγαστρα και χώρους στάθμευσης των κέντρων συντήρησης του αυτοκινητόδρομου, σε στέγαστρα σταθμών διοδίων και σε ανεκμετάλλευτους χώρους κοντά σε κτήρια και σήραγγες εντός των ορίων του Έργου Παραχώρησης.

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου θα φτάσουν σε παραγωγική ισχύ περίπου 9,5MWp, που ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση περισσότερων από 1.000 κατοίκων/ χρόνο και θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων κατά 5.000 τόνους ισοδύναμου CO2 ετησίως.

Η πρώτη φάση του προγράμματος ανατέθηκε στην Omexom Hellas (VINCI Energies). Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και οι πρώτες μονάδες στο Ρίο και το Κιάτο θα τεθούν σε λειτουργία στις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Η πρώτη φάση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Μια δεύτερη φάση ανάπτυξης ανατέθηκε στην IXION Energy (AVAX) και βρίσκεται ήδη σε υπό μελέτη. Με αυτό το ολοκληρωμένο πλάνο, ο στόχος της επίτευξης της ενεργειακής αυτάρκειας του αυτοκινητόδρομου στο 100% θα επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας, Διευθυντής της VINCI Concessions στην Ελλάδα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, δήλωσε: «Σε συνέχεια του φιλόδοξου προγράμματος αύξησης των ηλεκτροφορτιστών κατά μήκους του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα που ξεκίνησε πρόσφατα, είμαστε πολύ περήφανοι που ανακοινώνουμε ένα νέο περιβαλλοντικό έργο: το μεγαλύτερο πρόγραμμα φωτοβολταϊκών πάρκων σε αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα. Δεσμευόμαστε να επιδείξουμε περιβαλλοντικές επιδόσεις με άμεσο θετικό αντίκτυπο και να συμβάλλουμε στον εθνικό στόχο για απανθρακοποίηση».

Must Reads
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER