Νέος συνεργατικός σχηματισμός για τη βιομηχανία υδρογόνου στη Νότια Κορέα

Νέος συνεργατικός σχηματισμός για τη βιομηχανία υδρογόνου στη Νότια Κορέα

Η επαρχία Jeollanam-do της Νότιας Κορέας υπέγραψε επενδυτικό μνημόνιο κατανόησης (MoU) αξίας 2,905 δισ. δολαρίων με πέντε εταιρείες για τη δημιουργία ενός συνεργατικού σχηματισμού βιομηχανίας υδρογόνου στο Myodo, Yeosu.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το αντικείμενο της συνεργασίας θα αφορά στην παραγωγή και αποθήκευση υδρογόνου, μεταφορά, δέσμευση και διάθεση διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση καθαρού υδρογόνου για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος υδρογόνου πλήρους κύκλου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ECOLOG, μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο, ο σταθμός LNG Hub της Βορειοανατολικής Ασίας θα αναλάβει την κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG και εγκατάσταση επαναεριοποίησης του LNG και την παροχή του σε ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Επιπλέον, η Linde Korea, μαζί με τη Hanyang Corporation, θα κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο για την παραγωγή μπλε υδρογόνου με χρήση LNG, και δίπλα σε αυτό θα χωροθετηθεί η μονάδα υγροποίησης CO2 Hanyang-ECOLOG που θα επιτρέπει στους μεταφορείς υγρού CO2 να το μεταφέρουν με «ασφάλεια και σε ανταγωνιστική τιμή» σε τοποθεσίες δέσμευσης στο περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

«Το καθαρό υδρογόνο που θα παράγεται από τη μονάδα θα χρησιμοποιηθεί στο Myodo CHP και CCGT για παραγωγή ενέργειας με μείγμα LNG/υδρογόνου, καθώς και στο εργοστάσιο κυψελών καυσίμου Myodo για παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρει η ECOLOG, σημειώνοντας ότι αυτό θα δημιουργήσει την βασική υποδομή του οικοσυστήματος για την παραγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και χρήση υδρογόνου στο Myodo.

Η ECOLOG επεσήμανε επίσης ότι η Jeollannam-do αναμένεται να κάνει ένα βήμα μπροστά στον τομέα της πράσινης παραγωγής υδρογόνου με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην επαρχία Jeollanam-do, καθώς η συμφωνία θα δημιουργήσει μια υποδομή πλήρους κύκλου για τη βιομηχανία υδρογόνου και θα δώσει επίσης ώθηση στην κατασκευή ενός δικτύου αγωγών υδρογόνου στο Yeosu και στο Gwangyang και τη δημιουργία μιας πόλης υδρογόνου στο Gwangyang.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Για να εξασφαλίσει την επιτυχία του συνεργατικού σχηματισμού, η Κορεατική επαρχία σχεδιάζει να οικοδομήσει ένα σύστημα συνεργασίας με πανεπιστήμια, εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα στην επαρχία για την υποστήριξη της τεχνολογικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της έρευνας και του τεχνικού δυναμικού. Επιπλέον, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ορίσει το Myodo ως Ζώνη Ανάπτυξης Ευκαιριών (Opportunity Development Zone) παρέχοντας φορολογική στήριξη και ειδικά ρυθμιστικά μέτρα.

Ο κυβερνήτης Kim Young-rok σχολίασε: «Έχουμε υψηλές προσδοκίες για αυτήν την επενδυτική συμφωνία, η οποία θα δημιουργήσει ένα οικοσύστημα πλήρους κύκλου για τη βιομηχανία υδρογόνου στο Jeollanam-do και θα δώσει την ευκαιρία να προχωρήσουμε ως βιομηχανικό κέντρο. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να υποστηρίξουμε την περιοχή του κόλπου Gwangyang δημιουργώντας υποδομές ώστε να μπορέσει να γίνει κόμβος της βιομηχανίας υδρογόνου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νηογνώμονας American Bureau of Shipping (ABS) απένειμε στην ECOLOG το πρώτο στη βιομηχανία Έγγραφο Συμμόρφωσης ISM για τη λειτουργία υγροποιημένων μεταφορέων CO2. Η ECOLOG σχεδιάζει να κατασκευάσει και να κατέχει τερματικούς σταθμούς CO2 και έναν στόλο μεταφορέων για την εξυπηρέτηση του αναδυόμενου τομέα CCUS, επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών μέσω θέσεων δέσμευσης αλλά και εγκαταστάσεις χρήσης άνθρακα.

Με πληροφορίες από offshore-energy.biz

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER