Κλιματικά ουδέτερο το νέο εργοστάσιο σοκολάτας της Belcolade στο Βέλγιο

Κλιματικά ουδέτερο το νέο εργοστάσιο σοκολάτας της Belcolade στο Βέλγιο

Η Belcolade, το εμπορικό σήμα της βελγικής σοκολάτας της Puratos, οδηγεί το μονοπάτι της «βιώσιμης σοκολάτας», εφόσον σύμφωνα με τον Pierre Tossut, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Puratos, η Belcolade θα αποκτήσει ένα νέο, πρωτοποριακό και απολύτως λειτουργικό εργοστάσιο σοκολάτας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στο Βέλγιο. Οι νέες εγκαταστάσεις της Belcolade αναδεικνύουν την έμφαση που δίνει η εταιρεία στη βιωσιμότητα.

Το όραμα της Belcolade για βιώσιμες λύσεις στον τομέα της σοκολάτας κερδίζει έδαφος με το άνοιγμα των νέων εγκαταστάσεων της στο Βέλγιο. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία στη γεύση με μια βιώσιμη προσέγγιση, η Belcolade διασφαλίζει ότι τα προϊόντα της δεν είναι μόνο ποιοτικά αλλά συμβάλλουν σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Αυτή η έμφαση στη γεύση και τη βιωσιμότητα αποκαλύπτεται από τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας Taste Tomorrow. Η έρευνα τονίζει ότι, ενώ η γεύση παραμένει το πρωταρχικό κριτήριο αγοράς για τους καταναλωτές, η βιωσιμότητα της σοκολάτας αποτελεί βασικό παράγοντα διαφοροποίησης για την αγορά τους, αφού το 68% των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται για τρόφιμα στην καλλιέργεια των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί βιώσιμες μέθοδοι.

Σύμφωνα με τον Pierre Tossut, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Puratos, η επέκταση της Belcolade οφείλεται στη σταθερή δέσμευση της για βιωσιμότητα. «Η Belcolade προωθεί την καινοτομία, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των σοκολατοποιών, των ζαχαροπλαστών και των αρτοποιών σε εξαιρετικές επιλογές σοκολάτας οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις αξίες τους», αναφέρει. Το εργοστάσιο της Belcolade με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα ενσαρκώνει αυτή τη δέσμευση. Το πρωτοποριακό εργοστάσιο θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια που θα είναι ανανεώσιμη σε ποσοστό 100%, εξαλείφοντας την ανάγκη για χρήση ορυκτών καυσίμων.

Χάρη στην εκτεταμένη υπόγεια αποθήκευση όμβριων υδάτων, το 90% του νερού που χρησιμοποιείται θα προέρχεται από το συλλεγόμενο βρόχινο νερό. Η Belcolade έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις με σκοπό την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας, της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητας της έναντι της ξηρασίας, εκσυγχρονίζοντας όλες τις τεχνικές εγκαταστάσεις ενέργειας, την αποθήκευση και τη διανομή. Χάρη στην ανάκτηση θερμότητας και τη χρήση τεχνολογίας αιχμής με αντλίες θερμότητας, η διαδικασία παραγωγής θερμότητας που χρησιμοποιεί η Belcolade οδηγεί στην κατανάλωση πέντε φορές λιγότερης ενέργειας σε σύγκριση με το παρελθόν.

Επιπλέον, το πρόγραμμα βιωσιμότητας στην παραγωγή κακάο Cacao-Trace αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της δέσμευσης της Belcolade για ένα πιο βιώσιμο μέλλον σε ολόκληρη την αλυσίδα κακάο. «Το πρόγραμμα Cacao-Trace όχι μόνο παράγει την καλύτερη ποιότητα κακάο, αλλά παράλληλα στηρίζει τους καλλιεργητές παγκοσμίως εξασφαλίζοντας καλύτερες τιμές και ένα πρόσθετο Bonus Σοκολάτας. Επιπλέον, βελτιώνουμε το περιβάλλον και τις συνθήκες διαβίωσης των κοινοτήτων των καλλιεργητών μας, κατασκευάζοντας σχολεία, κέντρα υγείας και προσφέροντας εξοπλισμό πόσιμου νερού», εξηγεί ο Pierre Tossut.

Παράλληλα με αυτές τις σημαντικές βιώσιμες πρωτοβουλίες, η νέα συσκευασία της Belcolade, η οποία είναι 100% κατάλληλη για ανακύκλωση, αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της εταιρείας να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα ώστε οι δραστηριότητες της να έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη. «Ο πλανήτης μας αξίζει την προστασία μας και θέλουμε να πράξουμε αυτό που μας αναλογεί μέσα από την εφαρμογή αυτών των βιώσιμων πρακτικών, για τις οποίες είμαστε εξαιρετικά περήφανοι», καταλήγει ο CEO της Puratos.

Planning and Management of Solar Power from Space

Author: Panagiotis Kosmopoulos
ISBN: 9780128233900

Μια ολιστική προσέγγιση απομακρυσμένης παρακολούθησης και πρόγνωσης της διεσπαρμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα με τη χρήση μεθόδων γεωπαρατήρησης, προτείνοντας μια εναλλακτική λύση για έξυπνη λήψη αποφάσεων ενεργειακής μετάβασης και ασφάλειας.

Αποκτήστε το εδώ!
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER