Κεραμική μπαταρία στερεάς κατάστασης τίθεται σε δοκιμή εντός του έτους

Κεραμική μπαταρία στερεάς κατάστασης τίθεται σε δοκιμή εντός του έτους

Η ταϊβανέζικη κατασκευάστρια μπαταριών ProLogium αρχίζει την αποστολή της μπαταρίας πυριτίου στερεάς κατάστασης στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες για δοκιμή μέχρι το τέλος του 2023ς. Η νέα σχεδίαση της μπαταρίαςμε κεραμικό ηλεκτρολύτη μπορεί σχεδόν να διπλασιάσει την ενεργειακή πυκνότητα, ενώ μειώνει σημαντικά το βάρος και τον αριθμό των κυψελών ανά μπαταρία, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η τεχνολογία μπαταριών Large Lithium Ceramic Battery (LLCB) μειώνει τον αριθμό των στοιχείων της μπαταρίας και τον αριθμό των παράλληλων συνδέσεων σε μια μπαταρία ηλεκτρικού οχήματος, μειώνοντας το κόστος εξαρτημάτων και συναρμολόγησης. Το επίπεδο σχήμα σε συνδυασμό με την εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα του κεραμικού ηλεκτρολύτη στερεάς κατάστασης, καθιστούν το σχεδιασμό του συστήματος ψύξης λιγότερο περίπλοκο, εξοικονομώντας πάνω από 100 κιλά σε βάρος.

«Το 2022, ανακοινώσαμε την πρώτη μπαταρία στερεάς κατάστασης με άνοδο 100% κατασκευασμένη από οξείδιο του πυριτίου, η οποία έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα σε επίπεδο συστήματος. Τώρα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την τεχνολογία LLCB, μια άλλη πρωτοποριακή ιδέα για την παραγωγή μπαταριών, η οποία ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει οδηγό για μπατερίες ηλεκτρικών οχημάτων με αυξημένη αυτονομία, μικρό βάρος και ευελιξία σχεδιασμού», δήλωσε ο Vincent Yang, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της ProLogium Technology.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

«Η ProLogium συνεργάζεται επί του παρόντος με την FEV για τη διεξαγωγή δοκιμών επαλήθευσης της τεχνολογίας LLCB και το σχεδιασμό διαφόρων εφαρμογών. Τα δείγματα έχουν στόχο να παραδοθούν σε Ευρωπαίους κατασκευαστές οχημάτων, όπως η Mercedes-Benz, για δοκιμή, ήδη από τα τέλη του 2023», δήλωσε ο Polun Cheng, Global Project Management AVP της ProLogium Technology

Επιπλέον, η ProLogium δημιουργεί το πρώτο της υπερπόντιο γιγαεργοστάσιο μπαταριών στερεάς κατάστασης στη Δουνκέρκη της Γαλλίας. Η συνολική προγραμματισμένη ικανότητα παραγωγής των 48 GWh θα αναπτυχθεί σε φάσεις για την τροφοδοσία της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, επιτρέποντας στην ProLogium να παράγει μαζικά τις μπαταρίες επόμενης γενιάς, προωθώντας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο την Ε&Α και την αλυσίδα εφοδιασμού της, αποκτώντας σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

«Με έναν σαφή οδικό χάρτη για την αύξηση της ικανότητας παραγωγής και την ανάπτυξη τεχνολογίας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να επιταχύνουμε την επανάσταση της ηλεκτροκίνησης, παρέχοντας βελτιωμένες ενεργειακές λύσεις στους συνεργάτες μας», δήλωσε ο Yang.

«Η τεχνολογία μπαταριών LLCB θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία σχεδιασμού σε σχέση με τα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Simon Wu, Βοηθός Αντιπρόεδρος του Κέντρου Τεχνολογίας της ProLogium. «Στον ίδιο χώρο που καταλαμβάνει η 2170, μία από τις ευρέως χρησιμοποιούμενες μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, η ογκομετρική πυκνότητα ενέργειας του πακέτου LLCB μπορεί σχεδόν να διπλασιαστεί και για την ίδια συνολική ενεργειακή πυκνότητα, το βάρος της μπαταρίας LLCB μπορεί να μειωθεί έως και 115 κιλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι διαδικασίες παραγωγής μπαταριών τεχνολογίας LLCB θα παράγουν λιγότερα απόβλητα όσον αφορά τα υλικά υποστρώματος και ο μειωμένος αριθμός κυψελών θα απαιτήσει λιγότερες πρώτες ύλες, πράγμα που σημαίνει αυξημένη βιωσιμότητα και προσιτή τιμή».

Με πληροφορίες από eenewseurope.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER