Η Μογγολία θα προμηθεύσει κρίσιμα μέταλλα στη Γαλλία

Η Μογγολία θα προμηθεύσει κρίσιμα μέταλλα στη Γαλλία

«Η Μογγολία θα προμηθεύσει κρίσιμα μέταλλα και σπάνιες γαίες στη Γαλλία στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης της χώρας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron κατά την πρώτη επίσκεψη ενός εν ενεργεία Γάλλου προέδρου στο Ulaanbaatar, πρωτεύουσα της Μογγολίας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

«Αποφασίσαμε να εργαστούμε μαζί για να ενισχύσουμε την ενεργειακή μας κυριαρχία μέσω της προμήθειας κρίσιμων μετάλλων από τη χώρα σας, η οποία διαθέτει ανάλογους πόρους», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου με τον Μογγόλο Πρόεδρο Ukhnaagiin Khurelsukh, ο οποίος αποκάλεσε τη Γαλλία «τρίτο γείτονα της». «Μια συνεργασία με τον πυρηνικό όμιλο Orano, ο οποίος αναπτύσσει ένα ορυχείο ουρανίου στη Μογγολία, θα ήταν καίριας σημασίας», πρόσθεσε ο Macron.

Ο Macron επισκέφθηκε τη Μογγολία κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο των G-7 στην Ιαπωνία.

Σχεδόν το 80% των συνολικών εξαγωγών της Μογγολίας κατευθύνεται στην Κίνα, αλλά η πλούσια σε ορυκτά χώρα εργάζεται για να επεκτείνει τις εμπορικές και εξορυκτικές σχέσεις της πέρα ​​από τους δύο μεγάλους γείτονες της, Κίνα και Ρωσία, και ελπίζει να γίνει γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Τα ορυκτά σπάνιων γαιών που διαθέτει η Μογγολία είναι απαραίτητα σε πολλές διαδικασίες παραγωγής υψηλής τεχνολογίας και χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα, ανεμογεννήτριες, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, μικρόφωνα και ηχεία.

Με πληροφορίες από reuters.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER