Γερμανία: Εγκαίνια του μεγαλύτερου σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου στην Ευρώπη

Γερμανία: Εγκαίνια του μεγαλύτερου σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου στην Ευρώπη

Ο σταθμός ανεφοδιασμού εγκαινιάστηκε στις 30 Νοεμβρίου 2023, στο Neumünster της Γερμανίας και στις εγκαταστάσεις του μπορούν να διακινηθούν μέχρι και 2.000 κιλά υδρογόνου σε καθημερινή βάση, συμβάλλοντας καθοριστικά στις βιώσιμες μεταφορές, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με βαρέα εμπορεύματα. Κομβικό ρόλο στη λειτουργία του σταθμού διαδραμάτισε το TÜV NORD.

Το TÜV NORD υποστήριξε ενεργά την εταιρεία Hypion κατά τη διάρκεια της επίσημης διαδικασίας αδειοδότησης, πριν από την κατασκευή του σταθμού ανεφοδιασμού. Η διαδικασία αδειοδότησης ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική και περίπλοκη διαδικασία, με δεδομένο ότι το υδρογόνο έχει μια σειρά από ιδιαιτερότητες σε σχέση με τη βενζίνη, το ντίζελ, το υγραέριο ή το φυσικό αέριο, που χρησιμοποιούνται σήμερα στα συμβατικά πρατήρια καυσίμων.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον καθορισμό των ζωνών αντιεκρηκτικής προστασίας έπρεπε να ληφθούν υπόψιν τις ειδικές ιδιότητες του υδρογόνου. Αντίστοιχα ιδιαίτερα μεγάλη πρόκληση αποτέλεσε η παράδοση και αποθήκευση υδρογόνου αναφορικά με τη διαδικασία αδειοδότησης. Αυτό συνέβη επειδή το τρέχον κανονιστικό πλαίσιο για τη βιομηχανική ασφάλεια και υγεία δε λαμβάνει επαρκώς υπόψη τις ειδικές συνθήκες των σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο, ιδίως όσον αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης.

Ο Gerald Collin, Επικεφαλής του OBS Process Technology του TÜV NORD στο Αμβούργο, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «Η ομάδα της Hypion, με την υποστήριξη ειδικών από την ομάδα μας, υλοποίησε αποτελεσματικά τον μεγαλύτερο σταθμό ανεφοδιασμού με υδρογόνο για φορτηγά στην Ευρώπη. Αυτό το επίτευγμα αντιπροσωπεύει ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον πελάτη μας, αλλά και μια σημαντική εμπειρία μάθησης τόσο για τον πελάτη μας, όσο και για το TÜV NORD».

Με πληροφορίες από cnn.gr

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER