EuroEnergy και Afcon Renewable Energy συνεργάζονται για την προώθηση της πράσινης ενέργειας

EuroEnergy και Afcon Renewable Energy συνεργάζονται για την προώθηση της πράσινης ενέργειας

Η EuroEnergy, θυγατρική του Libra Group στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με έργα και δραστηριοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε νέα συνεργασία με την Afcon Renewable Energy, θυγατρική του ισραηλινού ομίλου έργων και τεχνολογιών πολλαπλών συστημάτων Afcon Holdings. Σκοπός της συνέργειας είναι η επένδυση σε κλίμακα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Πολωνία.

Με επενδυτικό πρόγραμμα ύψους περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ στην Πολωνία η κοινοπραξία έχει αναλάβει την υλοποίηση δύο έργων. Το πρώτο αφορά την κατασκευή και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 20MW στην περιοχή Boguszyn στη νοτιοδυτική Πολωνία, σε απόσταση 36 μιλίων από την πρωτεύουσα της επαρχίας, το Πόζναν. Το δεύτερο, αφορά ένα υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκό έργο ισχύος επιπλέον 100MW, τα οποία ανεβάζουν το συνολικό πανευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο έργων της εταιρίας σε περισσότερα από 400MW.

Για τη διευκόλυνση της περαιτέρω ανάπτυξης της δραστηριότητάς της στην εγχώρια αγορά η EuroEnergy θα εγκαθιδρύσει Γραφείο στην Πολωνία. Η κατασκευή του, πλήρως αδειοδοτημένου, έργου θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου 2023, ενώ η σύνδεση με το εγχώριο δίκτυο αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2024. Η συνεργασία μεταξύ της Afcon και της Euroenergy διαθέτει δυναμική περαιτέρω επέκτασης στην Κεντρική Ευρώπη μέσω ενός ευρέος φάσματος επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, αλλά και την αποθήκευση ενέργειας.

Η συμφωνία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την EuroEnergy, διαφοροποιώντας γεωγραφικά το χαρτοφυλάκιό της και αυξάνοντας την εγκατεστημένη της ισχύ και το χαρτοφυλάκιο υπό ανάπτυξη έργων. Τα τελευταία έργα αυξάνουν την ευρωπαϊκή παρουσία της εταιρείας προσθέτοντας δίπλα σε Ελλάδα, Ρουμανία και Κροατία, την Πολωνία. Το νέο αυτό εγχείρημα επεκτείνει επίσης το αποτύπωμα της μητρικής εταιρείας της EuroEnergy, Libra Group, η οποία διαθέτει θυγατρικές εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη.

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ομίλου περιλαμβάνει επί του παρόντος περίπου 3GW έργων που λειτουργούν, κατασκευάζονται ή βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε εννέα χώρες, καλύπτοντας έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας, αποθήκευσης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από απόβλητα.

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη

Η Afcon Renewable Energy, που ιδρύθηκε το 2020, είναι μια ισραηλινή, εξ ολοκλήρου θυγατρική εταιρεία της Afcon Holdings. Η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάπτυξη, χρηματοδότηση, κατασκευή και λειτουργία έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο, καθώς και με μια στρατηγική συνεργασία με θεσμικούς επενδυτές στο Ισραήλ που στοχεύουν να επενδύσουν σε ευρωπαϊκά έργα.

«Ως κορυφαίος παίκτης στην πολωνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους φίλους και συνεργάτες μας στην πολωνική αγορά, και ελπίζουμε να είναι η αρχή πολλών συνεργασιών που θα ακολουθήσουν. Καθώς η Afcon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Πολωνία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημήτριο Αντωνίου, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Afcon, που ηγήθηκε της διαδικασίας», δήλωσε ο Tal Raz, Διευθύνων Σύμβουλος της Afcon Renewable Energy.

Ο Θεοφάνης Μερμηγκούσης, Διευθύνων Σύμβουλος της EuroEnergy, σχολίασε επίσης: «Αυτή η συνεργασία με μια ομάδα με παρόμοιες ιδέες και καινοτόμα σκέψη, όπως η Afcon, θα ενισχυθεί στο μέλλον, τόσο στην Πολωνία όσο και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. Η Πολωνία γίνεται η τέταρτη βασική ευρωπαϊκή αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την EuroEnergy, καθώς οικοδομούμε μία από τις πιο ευμεγέθεις πλατφόρμες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτή την κοινοπραξία και δεσμευόμαστε πλήρως για την επιτυχία της. Ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε περισσότερες συναρπαστικές εξελίξεις, καθώς ανοίγουμε το δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη, διαφοροποίηση και καινοτομία».

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER