Επικίνδυνο τσιμέντο σε σχολικά κτίρια στην Βρετανία

Επικίνδυνο τσιμέντο σε σχολικά κτίρια στην Βρετανία

Περισσότερα από 150 σχολικά κτίρια στη Βρετανία έχουν επηρεαστεί από την παρουσία Ενισχυμένου Αυτόκλειστου Κυψελωτού Σκυροδέματος (RAAC) και κρίθηκαν ακατάλληλα για λόγους ασφαλείας. Το βρετανικό υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι τα κτίρια αυτά είναι επικίνδυνα και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, άρα θα πρέπει να μην χρησιμοποιηθούν, γεγονός που προκάλεσε την οργή γονέων και εκπαιδευτικών στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς

Το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο ακόμη βρίσκεται στο στάδιο ανάκαμψης μετά την περίοδο τηλεκπαίδευσης στην διάρκεια της πανδημίας, έχει πληγεί από τις απεργίες των εκπαιδευτικών το 2023, μέσα σε διάστημα έξι μηνών, πέραν την πρόκλησης που συνιστά η έλλειψη χρηματοδότησης σε ένα περιβάλλον με υψηλό πληθωρισμό, όπως καταγγέλλουν τα ίδια τα σχολεία. Η αίσθηση ότι ζωτικής σημασίας εθνικές υποδομές καταρρέουν προστίθεται στην υπάρχουσα πρόκληση που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Rishi Sunak οδεύοντας σε εθνικές εκλογές to 2024 και με δεδομένες τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας και των μεταφορών.

Η υπουργός Παιδείας Gillian Keegan δήλωσε ότι η πλειονότητα των σχολείων που επηρεάζονται θα παραμείνουν ανοιχτά για δια ζώσης διδασκαλία όλων των μαθητών καθώς το επικίνδυνο τσιμέντο έχει εντοπιστεί μόνο σε ένα μικρό τμήμα σχολικών κτιρίων. Αλλά κάποια σχολεία θα αντιμετωπίσουν μόνιμο ή προσωρινό κλείσιμο. «Σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι όλο το σχολείο», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Nick Gibb στο Sky News. 

Η είδηση αυτή δημοσιοποιήθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έπειτα από τις θερινές διακοπές έξι εβδομάδων προκαλώντας ερωτήματα για τους λόγους που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων την τελευταία στιγμή. «Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση σπατάλησαν πολύτιμους μήνες αποκρύπτοντας την κρίση ενώ θα έπρεπε να επιδιορθώνουν τα επικίνδυνα σχολικά κτίρια», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου UNISON Mike Short. Η Keegan από την πλευρά της σχολίασε ότι η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. «Η απόφαση αυτή ελήφθη υπερβολικά προσεκτικά», ανέφερε.

Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER