Τρία ορυχεία ουρανίου ανοίγουν στις ΗΠΑ

Τρία ορυχεία ουρανίου ανοίγουν στις ΗΠΑ

Τρία νέα ορυχεία ουρανίου στις ΗΠΑ εισήλθαν σε φάση παραγωγής στα τέλη του 2023 στην Arizona και τη Utah από την εταιρεία Energy Fuels ως απάντηση στις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς. Στα τέλη Νοεμβρίου 2023, οι τιμές του ουρανίου έφτασαν τα 80 δολάρια ανά λίβρα για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Σχολιάζοντας τις ελκυστικές συνθήκες της αγοράς, ο Mark Chalmers, Διευθύνων Σύμβουλος της Energy Fuels, είπε: «Λόγω της σημαντικής αύξησης των τιμών του ουρανίου, της υποστήριξης της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην πυρηνική ενέργεια και τα πυρηνικά καύσιμα και την παγκόσμια εστίαση στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, η Energy Fuels επανεκκινεί την παραγωγή ουρανίου μεγάλης κλίμακας».

Σε τεχνική έκθεση του 2022, η εταιρεία εκτιμούσε ότι διέθετε συνολικά -αποδεδειγμένα και πιθανά- αποθέματα 1.567.800 lb U3O8, μιας ένωσης του ουρανίου, στην πεδιάδα Pinyon στην Arizona. Το σύμπλεγμα ορυχείων ουρανίου / βαναδίου La Sal Project στην ανατολική Utah διαθέτει 4,3 εκατομμύρια λίβρες U3O8 στην κατηγορία των πιθανών αποθεμάτων.

Η Energy Fuels θέλει επίσης να ξεκινήσει την παραγωγή σε ορυχεία στο Colorado και τη Utah τον επόμενο χρόνο. Αυτό θα αύξανε την παραγωγή ουρανίου της εταιρείας σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια λίβρες U3O8 έως το 2025, «αν οι συνθήκες της αγοράς συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο». Περαιτέρω αδειοδότηση και ανάπτυξη έργων στο Νέο Μεξικό, το Wyoming και τη Utah θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραγωγή πέντε εκατομμυρίων λιβρών U3O8 ετησίως τα επόμενα χρόνια.

Οι υψηλότερες τιμές και οι συνθήκες της αγοράς ουρανίου προκαλούνται σε μεγάλο βαθμό από το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την πυρηνική ενέργεια ως ζωτικής σημασίας πηγή ενέργειας σε όλο τον κόσμο. Η εστίαση στα πυρηνικά ήταν ιδιαίτερα έντονη στις ΗΠΑ, όπου η κυβέρνηση Biden επιβεβαίωσε τη σχετική δέσμευση της πέρυσι, προσφέροντας βοήθεια 1,2 δισ. δολαρίων για την παράταση της διάρκειας ζωής των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες προσπαθούν επίσης να διαφοροποιηθούν από το ρωσικό ουράνιο για να τροφοδοτήσουν τα πυρηνικά τους έργα, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden και τον Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau να δηλώνουν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης τον Μάρτιο του 2023 τη δέσμευση τους για την εξασφάλιση επαρκών προμηθειών πυρηνικών καυσίμων.

Με πληροφορίες από mining-technology.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER