Το Περού θέλει να επισημοποιήσει την βιοτεχνική εξόρυξη χρυσού

Το Περού θέλει να επισημοποιήσει την βιοτεχνική εξόρυξη χρυσού

«Το Περού σχεδιάζει να επισημοποιήσει τα χρυσωρυχεία μικρής κλίμακας», δήλωσε πρόσφατα η υπουργός εξόρυξης, Alessandra Herrera, εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς πίεσης να ρίξει φως στην αλυσίδα εφοδιασμού του πολύτιμου μετάλλου στη χώρα που είναι κορυφαίος παραγωγός χρυσού στη Νότια Αμερική.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Περίπου το 22% της παραγωγής χρυσού του Περού προέρχεται από εξόρυξη μικρής κλίμακας, ανέφερε η Herrera σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Λίμα η μη κερδοσκοπική Swiss Better Gold Association. Η Ελβετία είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του χρυσού που εξορύσσεται στο Περού. «Έχουμε ξεκάθαρη δέσμευση να υποστηρίξουμε τη διαδικασία επισημοποίησης (των χρυσωρυχείων μικρής κλίμακας)», δήλωσε η Herrera στην εκδήλωση.

Είναι γεγονός ότι η εξόρυξη χρυσού μικρής κλίμακας στο Περού λειτουργεί συχνά παράνομα ή με μικρή επίβλεψη, ειδικά στην περιοχή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. «Είναι σαφές ότι οι προκλήσεις που προκύπτουν από την ανάγκη καθορισμού νομικού πλαισίου για την εξόρυξη μικρής κλίμακας θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την εντύπωση που έχουμε συνολικά για τις εξορυκτικές δραστηριότητες, Ωστόσο, οι μικρού μεγέθους χρυσωρύχοι πρέπει να θεωρούνται «όχι ως εχθροί, αλλά ως σύμμαχοι», κατέληξε η Herrera.

Με πληροφορίες από mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Must Reads
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER