Τα απόβλητα του ορυχείου Mt Carbine μετατράπηκαν σε βολφράμιο

Τα απόβλητα του ορυχείου Mt Carbine μετατράπηκαν σε βολφράμιο

Η EQ Resources, μοναδικός κύριος παραγωγός βολφραμίου της Αυστραλίας, επεξεργάζεται τα απόβλητα από ένα ιστορικό ορυχείο στο Far North Queensland για να παράγει το κρίσιμο ορυκτό δεδομένης της μεγάλης ζήτησης του σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας επίσης νέες θέσεις εργασίας για την τοπική κοινότητα.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η EQ Resources και η εταιρεία CRONIMET που εδρεύει στη Γερμανία, χρησιμοποιούν σύγχρονη τεχνολογία επεξεργασίας για να παράγουν συμπύκνωμα βολφραμίου από σωρούς αποβλήτων στο ιστορικό Mt Carbine Mine βοηθώντας στη δημιουργία τοπικών θέσεων εργασίας. Ο υπουργός Πόρων Scott Stewart δήλωσε ότι ο μετασχηματισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Mt Carbine αντανακλά ένα από τα βασικά θέματα του 30ετούς σχεδίου της κυβέρνησης για τη εξορυκτική βιομηχανία: νέα ευκαιρία για παλιά ορυχεία.

«Η αλλαγή της τεχνολογίας και της ζήτησης σημαίνει ότι μερικά από τα παλιά μας ορυχεία θα μπορούσαν να αποκτήσουν νέα ζωή, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, κάτι που συμβαίνει στο Mount Carbine. Σε συνεργασία με την CRONIMET, η EQ Resources έχει ανακαινίσει και επεκτείνει το εργοστάσιο επεξεργασίας του ορυχείου Mt Carbine για να εξαγάγει βολφράμιο από εξορυκτικά απόβλητα, τα οποία έχουν πλέον μετατραπεί σε «κοιτάσματα» βολφραμίου χαμηλής ποιότητας. Το ορυχείο παρέχει τώρα πάνω από 60 καλές και σίγουρες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους και με τα σχέδια της κοινοπραξίας να ξαναρχίσει η εκμετάλλευση, το έργο θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας».

Το έργο αφορά στο παλιό ορυχείο βολφραμίου μαζί με σύγχρονες και αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας του μεταλλεύματος που χρησιμοποιούν τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες ταξινόμησης. Τα απόβλητα μέσω αυτής της διαδικασίας βρίσκουν χρήση ως υλικά σε οδικά έργα και ως υλικά πλήρωσης. Τα απόβλητα από την μονάδα επανεπεξεργασίας πωλούνται επίσης σε έργα παράκτιας προστασίας ή δημιουργίας ραμπών για σκάφη στην κοντινή ακτή.

Το βολφράμιο θεωρείται ένα εξαιρετικό υλικό λόγω της σκληρότητας, της ανθεκτικότητας και της αντοχής του στη διάβρωση. Οι πιο σημαντικές χρήσεις του αφορούν τις τεχνολογίες εκμετάλλευσης ηλιακής ενέργειας, τις λεπίδες των ανεμογεννητριών, τα τρυπάνια και τα νημάτια στις λάμπες φωτισμού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε το βολφράμιο το 2020 ως το στοιχείο με την υψηλότερη οικονομική σημασία από όλες τις πρώτες ύλες στο ευρωπαϊκό βιομηχανικό σύστημα. Το βολφράμιο θεωρείται κρίσιμη πρώτη ύλη στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ινδία και την Αυστραλία.

Με πληροφορίες από australianmining.com.au

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER