Νέος Πρόεδρος στο Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων ο Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου

Νέος Πρόεδρος στο Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων ο Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου

Με πρωταρχικό διακύβευμα την ανάπτυξη με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος, η Ελληνική εξορυκτική βιομηχανία είναι έτοιμη να προσφέρει τις απαραίτητες πρώτες ύλες με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν στο Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων στις 22 Ιουνίου 2023, εκτός του κ. Γιαζιτζόγλου εξελέγησαν οι κκ. Δ. Δημητριάδης και Κ. Ασημακόπουλος ως αντιπρόεδροι, Φώτης Στεφανής ως Γενικός Γραμματέας, Δ. Λιανός αναπληρωτης Γεν. Γραμματέας, Π. Βετούλας ταμίας, Αγ Καλογεράκος αναπληρωτής ταμίας και μέλη η κυρία Σίσυ Μπούρα και οι Δ. Μετικάνης, Η. Ρηγόπουλος, Γ. ΚαραβελάκηςΧ. Τζιμόπουλος και Σ. Τζίντζος.

Στην σύντομη ομιλία του ο νέος Πρόεδρος του ΣΜΕ επισήμανε: «Πρωταρχική προτεραιότητα του Συνδέσμου είναι να παρουσιάσουμε στην Ελληνική κοινωνία την πραγματική εικόνα του κλάδου. Να αναδείξουμε τις αρχές βιωσιμότητας που έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια. Να προβάλλουμε το περιβαλλοντικό όφελος από την εξόρυξη που γίνεται με βάση τους αυστηρότατους κανόνες της ΕΕ, σε σχέση με τις εναλλακτικές πηγές προμήθειας πρώτων υλών. Και κυρίως, να προτείνουμε στους νέους και τις νέες μια επαγγελματική σταδιοδρομία με εξαιρετικό επιστημονικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον, άριστες προοπτικές και ουσιαστική συνεισφορά στην διαμόρφωση της ποιότητας του μέλλοντος τους».

«Από τα μέταλλα του Λαυρίου και του Παγγαίου και τα μάρμαρα της Πεντέλης, μέχρι και το λιγνίτη της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαΐδας, τα ορυκτά συμβάλλουν ουσιαστικά στην θετική πορεία του Ελληνισμού, τα τελευταία δυόμιση χιλιάδες χρόνια. Εκτιμώντας δε τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας σε πρώτες ύλες, είναι βέβαιο ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στο μέλλον».

«Η εξόρυξη αναπτύσσει και αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, προσφέρει στην οικονομική ανάπτυξη και την γεωπολιτική σταθερότητα, στηρίζει την απασχόληση στην περιφέρεια με θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και συμβάλλει ουσιαστικά την πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία προσφέροντας τις απαραίτητες πρώτες ύλες με τη μικρότερη δυνατή όχληση».

«Δυστυχώς στη χώρα μας, όπως και σε αρκετές χώρες της δύσης, η εξόρυξη αδικείται στην συνείδηση των πολιτών, λόγω στερεοτύπων. Με πρωταρχικό διακύβευμα την ανάπτυξη με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος, η Ελληνική εξορυκτική βιομηχανία είναι έτοιμη να προσφέρει τις απαραίτητες πρώτες ύλες με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η πολιτεία θα βρεθεί δίπλα μας ώστε να επιλυθούν διάφορα χρονίζοντα ζητήματα που επιβραδύνουν την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου που λέγεται Ορυκτές Πρώτες Ύλες. Ο χρόνος που ενδεχομένως χάθηκε, μπορεί να ξανακερδηθεί. Το νέο ΔΣ του ΣΜΕ θα ξεκινήσει άμεσα να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο νέος Πρόεδρος.

Βιογραφικό του Προέδρου

ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Imperial College of London και στο INSEAD. Εργάσθηκε σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις στη βιομηχανία τροφίμων από το 1989 έως το 2012. Από το 2012 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας βιομηχανικών ορυκτών ΓΕΩΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ, η οποία αξιοποιεί το μεγαλύτερο κοίτασμα ατταπουλγίτη επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ διαφόρων ΑΕ και φορέων (ΕΒΕΑ, ΕΕΔΕ, ΕΙΔΙΠ, ΣΠΕΕ, ΣΜΕ), της AVEC (Brussels) και της European Food Safety Authority. Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER