Η Βουλγαρία επεκτείνει τη διάρκεια σύμβασης παραχώρησης για κοίτασμα μολύβδου-ψευδαργύρου

Η Βουλγαρία επεκτείνει τη διάρκεια σύμβασης παραχώρησης για κοίτασμα μολύβδου-ψευδαργύρου

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας δήλωσε στις 19 Ιανουαρίου 2024 ότι παρέτεινε κατά 26 χρόνια τη διάρκεια σύμβασης παραχώρησης με την τοπική εταιρεία εξόρυξης Lucky Invest για το κοίτασμα μολύβδου - ψευδαργύρου στην περιοχή Dzhurkovo, κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Plovdiv.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Την παράταση ζήτησε η Lucky Invest λόγω του γεγονότος ότι η εκμετάλλευση δεν έχει ολοκληρωθεί και υπάρχουν ποσότητες μολύβδου-ψευδαργύρου προς αξιοποίηση στην περιοχή παραχώρησης.

Η Lucky Invest αναμένεται να καταβάλλει περίπου 11,5 εκατομμύρια δολάρια (10,6 εκατομμύρια ευρώ) σε πληρωμές παραχώρησης κατά τη διάρκεια της περιόδου παράτασης. Η ισχύς της σύμβασης παραχώρησης ξεκίνησε το 2000.

Η Lucky Invest ειδικεύεται στην εξόρυξη και επεξεργασία μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των μεταλλευμάτων μολύβδου-ψευδαργύρου, στην παραγωγή συμπυκνωμάτων μολύβδου και ψευδαργύρου και δομικών υλικών, καθώς και στην κατασκευή εξορυκτικών εγκαταστάσεων.

Με πληροφορίες από seenews.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER