Η Volvo «οδηγεί» την αυτοματοποίηση στον εξορυκτικό τομέα της Ινδονησίας

Η Volvo «οδηγεί» την αυτοματοποίηση στον εξορυκτικό τομέα της Ινδονησίας

Η βελτίωση της παραγωγικότητας σε μια εκμετάλλευση χρυσού στην Ινδονησία επιτεύχθηκε μέσω της αυτοματοποιημένης παρακολούθησης της λειτουργίας του εξοπλισμού και της ανάλυσης των δεδομένων μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η αυξημένη παραγωγικότητα με την εφαρμογή του συστήματος ActiveCare της Volvo στην εκμετάλλευση χρυσού Indo Muro Kencana (IMK) στο Kalimantan της Ινδονησίας, ήταν ο λόγος που ο Hendro Sugito, διευθυντής aftermarket στην Indotruck Utama και εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος για τον εξορυκτικό εξοπλισμό της Volvo στην Ινδονησία, δήλωσε ότι οι εν λόγω βελτιώσεις στην παραγωγικότητα, θα μπορούσαν εύκολα να αναπαραχθούν σε ολόκληρο τον κλάδο.

Το ActiveCare είναι ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που σχεδιάστηκε από τη Volvo και εφαρμόζεται στα οχήματα που συμμετέχουν σε εξορυκτικά και κατασκευαστικά έργα. Το σύστημα παρακολουθεί όλους τους κωδικούς σφαλμάτων και τις προειδοποιητικές ενδείξεις που μεταδίδονται από τα μηχανήματα μέσω τηλεματικής και τα συλλέγει σε μία εφαρμογή cloud. Ο αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης ταξινομεί τα δεδομένα, δίνοντας προτεραιότητα στις ειδοποιήσεις ανάλογα με το αν έχουν επείγοντα χαρακτήρα και τη σοβαρότητα τους, ενώ παράλληλα συσχετίζει τα ευρήματα με πιθανές αιτίες.

Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Σύμφωνα με τη Volvo, το ActiveCare βοηθά να καθοριστεί εάν απαιτείται άμεση επέμβαση σε κάποιο πρόβλημα ή εάν οι τεχνικοί συντήρησης μπορούν να περιμένουν μέχρι τον επόμενο προγραμματισμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας. Οι μηχανικοί μπορούν επίσης να διορθώσουν μικρά ζητήματα προτού αυτά εξελιχθούν σε πιο σοβαρά προβλήματα.

Η εκμετάλλευση IMK είναι ένας από τους πρώτους χρήστες του συστήματος ActiveCare. Το Νοέμβριο του 2021, η IMK συνέδεσε τον μεγαλύτερο στόλο μηχανημάτων εξόρυξης της Ινδονησίας με το σύστημα ActiveCare. Επί του παρόντος διαθέτει 52 αρθρωτούς μεταφορείς και επτά ερπυστριοφόρους εκσκαφείς εξοπλισμένους με αισθητήρες που μεταφέρουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σε υποδομή cloud σχετικά με την παραγωγική τους λειτουργία, την κατανάλωση καυσίμου, την κατάσταση του εξοπλισμού, ακόμη και τις δεξιότητες του χειριστή του εξοπλισμού.

Παρά την ανησυχία για πιθανή απώλεια θέσεων εργασίας ως αποτέλεσμα της αυξημένης αυτοματοποίησης και της εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο εργασίας, αναλυτές από την McKinsey εκτιμούν ότι η εφαρμογή τεχνολογιών που σχετίζονται με το Industry 4.0 στην Ινδονησία θα μπορούσε να δημιουργήσει καθαρό κέρδος έως και 23 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας έως το 2030. Όπως έχουν δείξει οι προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις. όταν η τεχνολογία αλλάζει τη φύση της εργασίας, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και απαιτούνται διαφορετικά επίπεδα δεξιοτήτων και εκπαίδευσης, που συνήθως οδηγούν σε υψηλότερους μισθούς.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας, υπό τον Πρόεδρο Joko Jokowi Widodo, έχει αναπτύξει έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη για τη μετατροπή της χώρας σε μια οικονομία βασιζόμενη στο Industry 4.0. Η στρατηγική περιλαμβάνει τη θέσπιση πολυάριθμων πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την αύξηση της ταχύτητας υιοθέτησης των νέων τεχνολογιών από τις εταιρείες.

Με πληροφορίες από canadianminingjournal.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER