Η Σαουδική Αραβία εξέδωσε 27 νέες άδειες εξόρυξης τον Μάρτιο 2023

Η Σαουδική Αραβία εξέδωσε 27 νέες άδειες εξόρυξης τον Μάρτιο 2023

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε 27 νέες άδειες εξόρυξης τον Μάρτιο του 2023, που προστίθενται στις 18 που εκδόθηκαν τον Φεβρουάριο, καθώς ο κλάδος συνεχίζει να αναπτύσσεται σύμφωνα με το σχέδιο Vision 2030 της χώρας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ο συνολικός αριθμός αδειών στον εξορυκτικό τομέα στη Σαουδική Αραβία ανέρχεται πλέον σε 2.314. Από τις άδειες που δόθηκαν τον Μάρτιο, έξι (6) ήταν για μεταλλευτική έρευνα και δεκατρείς (13) αφορούσαν τη βιομηχανία οικοδομικών υλικών. Αρκετές από τις άδειες αφορούσαν προκαταρκτικές μελέτες εκμετάλλευσης.

Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να καταστήσει την εξόρυξη τον τρίτο πυλώνα της εθνικής της βιομηχανίας. Ο στόχος της χώρας είναι να εκμεταλλευτεί τους ορυκτούς της πόρους που κατανέμονται σε περισσότερες από 5.300 τοποθεσίες και η αξία τους ανέρχεται σε περίπου 1,33 τρισ. δολάρια.

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη

Το Βασίλειο διαθέτει περισσότερους από 20 διαφορετικούς τύπους ορυκτών πρώτων υλών, μεταξύ των οποίων χρυσό, σίδηρο, χαλκό, γρανίτη και μάρμαρο, και 35 τοποθεσίες με συγκεκριμένους γεωλογικούς σχηματισμούς (mineral belts).

Με πληροφορίες από arabnews.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER