Η Ρωσία επανεκκινεί την παραγωγή λιθίου μετά από μια διακοπή 25 ετών

Η Ρωσία επανεκκινεί την παραγωγή λιθίου μετά από μια διακοπή 25 ετών

Το RIA Novosti, το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, ανέφερε ότι η εξόρυξη λιθίου στη χώρα θα ξαναρχίσει μετά από διακοπή 25 ετών. Το λίθιο είναι απαραίτητο μέταλλο για την κατασκευή μπαταριών και εξαρτημάτων στην πυρηνική βιομηχανία, σε διαστημικές εφαρμογές και στη βιομηχανία των μεταφορών. 

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η Ρωσία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αποθέματα λιθίου.

Από τη δεκαετία του 1970, έχουν προκύψει φθηνότερες τεχνολογίες παραγωγής λιθίου από την εξόρυξη, και πιο συγκεκριμένα, η ανάκτηση του από φυσικές συγκεντρώσεις άλμης με υψηλές περιεκτικότητες λιθίου, διαδικασία η οποία απαιτεί τη συλλογή ύδατος από αλμυρές ορεινές λίμνες. Αυτός ήταν ο λόγος για την αναστολή της παραγωγής του μετάλλου στη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι το κοίτασμα λιθίου Trans-Baikal δεν έχει αναπτυχθεί ούτε κατά το ήμισυ της παραγωγικής του ικανότητας. Ωστόσο, οι υψηλές τιμές του λιθίου στις παγκόσμιες αγορές, αλλάζουν τα δεδομένα και κάνουν την εξόρυξη και πάλι οικονομικά βιώσιμη.

Ήδη από φέτος, η Polar Lithium, μία κοινοπραξία της Rosatom και της Norilsk Nickel θα αναπτύξει το Kolmozerskoye, το μεγαλύτερο κοίτασμα λιθίου στην περιοχή του Murmansk. Το RIA Novosti μεταδίδει ότι οι εργασίες εξερεύνησης προγραμματίζονται να λάβουν χώρα εντός του 2023.

Με πληροφορίες από weeklyblitz.net

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER