Η Perpetua Resources λαμβάνει χρηματοδότηση για τη μελέτη της παραγωγής αντιμονίου από το έργο Stibnite Gold στο Idaho

Η Perpetua Resources λαμβάνει χρηματοδότηση για τη μελέτη της παραγωγής αντιμονίου από το έργο Stibnite Gold στο Idaho

Η Perpetua Resources έχει λάβει δύο σημαντικές χρηματοδότησεις από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DOD) Defense Logistics Agency (DLA), για τη μελέτη της εγχώριας παραγωγής σουλφιδίου του αντιμονίου στρατιωτικής ποιότητας, το οποίο είναι απαραίτητο συστατικό στα πυρομαχικά και σε δεκάδες άλλα αμυντικά υλικά.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Perpetua θα λάβει 200.000 δολάρια συνολικά για να αξιολογήσει εάν το αντιμόνιο από το έργο Stibnite Gold στο Idaho πληροί τις στρατιωτικές προδιαγραφές για να βοηθήσει στην ασφάλεια της αμυντικής και εμπορικής αλυσίδας εφοδιασμού πυρομαχικών των ΗΠΑ ενώ παράλληλα θα αξιολογήσει εναλλακτικές μεθόδους για τον καθαρισμό του σουλφιδίου του αντιμονίου.

Η Perpetua υπέβαλε δύο προτάσεις στην πρόσκληση επιχορήγησης της DLA «Παραγωγή ενεργειακών υλικών και συναφών προδρόμων» για έργα έρευνας και καινοτομίας μικρών επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη «μείωση της εξάρτησης από το εξωτερικό και στην αντιμετώπιση μεμονωμένων σημείων αστοχίας για την εγχώρια παραγωγή ενεργειακών υλικών» μέσω της εκμετάλλευσης μιας εγχώριας πηγής.

Must Reads

Μετά από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης, η Perpetua έλαβε χρηματοδότηση SBIR Φάσης 1 ύψους 100.000$ και για τα δύο προγράμματα. Κάθε μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι έως 12 μήνες. «Το αντιμόνιο από την τοποθεσία του έργου Stibnite Gold εξυπηρέτησε τις εθνικές μας αμυντικές ανάγκες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η Perpetua είναι πεπεισμένη ότι μπορούμε να γίνουμε και πάλι μέρος της λύσης», δήλωσε η CEO της Perpetua Resources Laurel Sayer. «Είμαστε ευγνώμονες για αυτή την ευκαιρία να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Άμυνας για να αποδείξουμε ότι το έργο μας μπορεί να αναπτύξει αξιόπιστο και εγχώριας προέλευσης αντιμόνιο για αμυντικές και εμπορικές εφαρμογές».

Το πρώτο πρόγραμμα θα δοκιμάσει υπάρχοντα δείγματα μεταλλεύματος τριθειώδους αντιμονίου από το έργο Stibnite Gold για παραγωγή αντιμονίου με προδιαγραφές Mil-Spec. Το δεύτερο πρόγραμμα θα μελετήσει εναλλακτικές ευκαιρίες επεξεργασίας για την παραγωγή τριθειώδους αντιμονίου Mil-Spec από μέταλλο αντιμονίου υψηλής καθαρότητας. Μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, η χρηματοδότηση της Φάσης 2 θα μπορούσε να διατεθεί για πιο προχωρημένες δοκιμές σε πιλοτική κλίμακα εντός του επόμενου έτους.

Τα προγράμματα Φάσης 1 και Φάσης 2 μαζί θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ικανότητα του Έργου να παρέχει την ποσότητα εγχώριου αντιμονίου που απαιτείται για την κάλυψη της ζήτησης για αμυντικές προμήθειες και την υποστήριξη των εμπορικών αγορών. Το τριθειούχο αντιμόνιο παράγεται από πρώτη ύλη μεταλλεύματος αντιμονίου υψηλής καθαρότητας και χρησιμοποιείται σε πυρομαχικά μικρού και μεσαίου διαμετρήματος, όλμους, νάρκες, φωτοβολίδες, χειροβομβίδες, πυρομαχικά και βλήματα.

Επί του παρόντος, η Κίνα, η Ρωσία και το Τατζικιστάν ελέγχουν περίπου το 90% της παγκόσμιας προμήθειας αντιμονίου και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εγχώρια εξορυκτική πηγή του κρίσιμου αυτού μετάλλου. Το έργο Stibnite Gold της Perpetua φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα αντιμονίου στον κόσμο και επί του παρόντος τελεί υπό τον Νόμο National Environmental Policy Act.

Το Έργο αφορά στην περιβαλλοντική αποκατάσταση της ιστορικής περιοχής εξόρυξης Stibnite, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύεται υπεύθυνα ένα από τα σημαντικότερα κοιτάσματα χρυσού στις Ηνωμένες Πολιτείες, φιλοδοξώντας να γίνει η μόνη εγχώρια πηγή εξόρυξης του κρίσιμου ορυκτού αντιμονίου. Η εξορυκτική δραστηριότητα ξεκίνησε για πρώτη φορά στην περιοχή στις αρχές του 20ου αιώνα για χρυσό και άργυρο.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του Πολέμου της Κορέας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέθεσε την παραγωγή αντιμονίου και βολφραμίου υπό την εποπτεία του Strategic Metals Act του 1939. Η τοποθεσία παρήγαγε πάνω από το 90% του αντιμονίου που χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και είχε επιρροή στην καθιέρωση της Mil-Spec για το τριθειώδες αντιμόνιο.

Με πληροφορίες από mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER