Η Κίνα σχεδιάζει να επενδύσει 3,5 δισ. δολάρια στην εξορυκτική βιομηχανία της Βραζιλίας

Η Κίνα σχεδιάζει να επενδύσει 3,5 δισ. δολάρια στην εξορυκτική βιομηχανία της Βραζιλίας

Η Βραζιλία και η Κίνα ενισχύουν τις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις. Σύμφωνα με νέα στοιχεία, το Πεκίνο κατείχε μερίδιο ρεκόρ στις εξαγωγές αγροτικών επιχειρήσεων της Βραζιλίας το 2023. Εκτός όμως από τις εξαγωγές σιτηρών που έχουν διαρκώς αυξητική τάση, το ίδιο πρόκειται να συμβεί και όσον αφορά στο εμπόριο ορυκτών πρώτων υλών μεταξύ των δύο χωρών.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Οι κινεζικές εταιρείες αναμένεται να επενδύσουν τουλάχιστον 3,5 δισ. δολάρια μόνο στις βόρειες περιοχές του Minas Gerais και στο νότιο τμήμα της πολιτείας Bahia. Τα σχετικά έργα βρίσκονται πλέον στο στάδιο της αδειοδότησης.

Από το 2007 έως το 2022, οι Κινέζοι επένδυσαν 4,4 δισ. δολάρια στον εξορυκτικό τομέα της Βραζιλίας. Σύμφωνα με τον Gustavo Biscassi, διευθυντή του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Βραζιλίας-Κίνας (CEBC), το ποσό αυτό αντιπροσώπευε το 6,2% των συνολικών επενδύσεων της Κίνας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Κινεζική εταιρεία θα επενδύσει 610 εκατ. δολάρια για την κατασκευή τριών εργοστασίων στην πολιτεία Bahia, επένδυση η οποία θα περιλαμβάνει επίσης μονάδα επεξεργασίας λιθίου και φωσφορικού σιδήρου για τη διεθνή αγορά. Εκτός από το σιδηρομετάλλευμα, το κύριο συστατικό του χάλυβα, το νικέλιο και ο χαλκός έχουν μεγάλη ζήτηση.

«Αυτά είναι δύο κρίσιμα μέταλλα για διάφορες τεχνολογίες που υποστηρίζουν τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Το νικέλιο χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο σε μπαταρίες υψηλής απόδοσης, ενώ οι ανεμογεννήτριες και οι ηλιακοί συλλέκτες, που απαιτούνται για την απεξάρτηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνθρακα, απαιτούν σημαντικές ποσότητες χαλκού», εξήγησε ο Biscassi.

Η εμβάθυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο για τις χώρες του παγκόσμιου Νότου στην προσπάθεια τους για κυριαρχία και αυτονομία.

Με πληροφορίες από tvbrics.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER