Η Κίνα καλεί τους ανθρακωρύχους να επιταχύνουν την υιοθέτηση έξυπνων τεχνολογιών

Η Κίνα καλεί τους ανθρακωρύχους να επιταχύνουν την υιοθέτηση έξυπνων τεχνολογιών

Η Κίνα κάλεσε τις περιοχές και τις επιχειρήσεις που παράγουν άνθρακα να επιταχύνουν την υιοθέτηση των αποκαλούμενων τεχνολογιών «έξυπνης εξόρυξης», σύμφωνα με δήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ενέργειας της χώρας στις 20 Απριλίου 2023.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η έξυπνη εξόρυξη, η οποία περιλαμβάνει την αντικατάσταση της ανθρώπινης εργασίας με μη επανδρωμένα οχήματα εξόρυξης που ελέγχονται εξ αποστάσεως από κέντρα δεδομένων στο έδαφος, χαιρετίστηκε από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους ως μέσο βελτίωσης, τόσο της ασφάλειας όσο και της αποτελεσματικότητας της εξορυκτικής βιομηχανίας της χώρας.

Η Κίνα έχει υιοθετήσει ανάλογες τεχνολογίες σε περισσότερες από 1.000 ενεργές εκμεταλλεύσεις εξόρυξης άνθρακα ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας. Οι εν λόγω εκμεταλλεύσεις αφορούν περισσότερους από 620 εκατ. τόνους ετήσιας παραγωγής άνθρακα.

Είναι γνωστό ότι στα ανθρακωρυχεία της Κίνας συμβαίνουν τα πιο θανατηφόρα ατυχήματα στον κόσμο λόγω των χαλαρών προτύπων ασφαλείας, με αποτέλεσμα επανειλημμένες εκκλήσεις από την κυβέρνηση για αυστηρότερη συμμόρφωση.

Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια, οι θάνατοι το 2022 έφτασαν τους 245, αριθμός που αποτελεί υψηλό εξαετίας εν μέσω πιέσεων για αύξηση της παραγωγής άνθρακα, σύμφωνα με στοιχεία της Κινεζικής Υπηρεσίας για την ασφάλεια των ορυχείων.

Με πληροφορίες από reuters.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER