Η εταιρεία πιστοποίησης London Bullion Market Association αναγνωρίζει τη βιοτεχνική εξόρυξη χρυσού

Η εταιρεία πιστοποίησης London Bullion Market Association αναγνωρίζει τη βιοτεχνική εξόρυξη χρυσού

Ο σημαντικότερος φορέας πιστοποίησης μονάδων επεξεργασίας χρυσού στον κόσμο, London Bullion Market Association (LBMA), δήλωσε στις αρχές Οκτωβρίου 2022 ότι σκοπεύει να αναγνωρίσει τις εταιρείες που συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται χρυσό που έχει ανακαλυφθεί από χρυσωρύχους μικρής κλίμακας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η LBMA στοχεύει να φέρει περισσότερο χρυσό στην αγορά αλλά και να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για τους χρυσωρύχους μικρής κλίμακας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Περίπου 15 έως 20 εκατομμύρια χρυσωρύχοι μικρής κλίμακας απασχολούνται στον τομέα της βιοτεχνικής εξόρυξης (Artisanal Mining, ASM) και παράγουν σχεδόν 700 τόνους χρυσού ετησίως, αξίας περίπου 37 δισ. δολαρίων σε τρέχουσες τιμές, κυρίως στην Αφρική και τη Νότια Αμερική -δηλαδή σχεδόν το 20% του συνολικού χρυσού που εξορύσσεται παγκοσμίως.

Οι μονάδες επεξεργασίας που έχουν διαπιστευτεί από την LBMA και προμηθεύουν με χρυσό τις μεγαλύτερες τράπεζες και κοσμηματοπωλεία του κόσμου συνήθως αποφεύγουν αυτόν το χρυσό λόγω του κινδύνου να υπάρχουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ρύπανσης ή εγκληματικότητας στα ορυχεία και στην αλυσίδα εφοδιασμού. Οι συνθήκες εργασίας για πολλούς εργαζόμενους σε τέτοια ορυχεία είναι εξαιρετικά δύσκολες και μεγάλο μέρος του χρυσού που εξάγουν πωλείται σε άτομα, συμπεριλαμβανομένων των λαθρεμπόρων και των εμπόρων ναρκωτικών, που μπορεί να ενδιαφέρονται ελάχιστα για την ευημερία τους.

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού

Η LBMA αναφέρει ότι ανέθεσε μελέτη για το θέμα. Η μελέτη καταλήγει ότι για τη χρήση χρυσού ASM συνιστάται η δημιουργία μιας νέας λίστας όπου θα περιληφθούν οι πιστοποιημένοι αγοραστές και οι μονάδες επεξεργασίας χρυσοί συλλέγουν υπεύθυνα χρυσό από βιοτέχνες μικρής κλίμακας οι οποίοι  μεταπωλούν το μέταλλο σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό θα ενθαρρύνει τις διαπιστευμένες από την LBMA μονάδες επεξεργασίας να προμηθεύονται χρυσό από αυτές τις εταιρείες, παρέχοντας μια καλύτερα ελεγχόμενη και πιο διαφανή αλυσίδα εφοδιασμού.

«Θα συγκεντρώσουμε μια ομάδα εργασίας από όλο τον κλάδο και θα συζητήσουμε πώς θα υλοποιήσουμε αυτή μας την πρόθεση», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της LBMA, Ruth Crowell. Η Crowell είπε επίσης ότι η LBMA θα συνεργαστεί με κυβερνήσεις σε χώρες με μεγάλο αριθμό ορυχείων μικρής κλίμακας, όπως η Γκάνα και η Ακτή Ελεφαντοστού, για να ενθαρρύνει τη δημιουργία και εφαρμογή καλύτερων ρυθμιστικών πλαισίων για την υποστήριξη της βιοτεχνικής εξόρυξης. Η LBMA έχει διαπιστεύσει περίπου 70 μονάδες επεξεργασίας χρυσού. Τα στοιχεία της δείχνουν ότι οι μονάδες αυτές το 2020 επεξεργάστηκαν περίπου 5.600 τόνους χρυσού, εκ των οποίων οι 16 τόνοι προέρχονταν από ορυχεία μικρής κλίμακας.

Με πληροφορίες από nasdaq.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Success Stories
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER