Η Epiroc και η BluVein σε μνημόνιο συνεργασίας για την ηλεκτροκίνηση του ορυχείου του μέλλοντος

Η Epiroc και η BluVein σε μνημόνιο συνεργασίας για την ηλεκτροκίνηση του ορυχείου του μέλλοντος

Οι λύσεις ηλεκτροκίνησης από την Epiroc υποστηρίζουν τις εξορυκτικές εταιρείες στην προσπάθεια τους για μετάβαση στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV). Για περαιτέρω ενίσχυση αυτής της προσέγγισης, η εταιρεία συμφώνησε να συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας (MοU) με την BluVein, μια κοινοπραξία μεταξύ της Αυστραλιανής καινοτόμου εταιρείας εξορυκτικών εφαρμογών Olitek και της σουηδικής εταιρείας ανάπτυξης σιδηροτροχιών ηλεκτροδότησης Evias.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ο σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι να επιταχύνει την ανάπτυξη της λύσης δυναμικής φόρτισης της BluVein προς μια βιομηχανοποιημένη και ισχυρή λύση που θα είναι έτοιμη για εφαρμογή σε ολόκληρη την παγκόσμια βιομηχανία εξόρυξης. Το μνημόνιο συνεργασίας επικεντρώνεται στη λύση BluVein Underground (BluVein1).

«Η συνεργασία με την BluVein μας δίνει την ευκαιρία να επεκτείνουμε την εστίαση πέρα ​​από τον δικό μας στόλο και να παράγουμε μια δυναμική λύση φόρτισης που ταιριάζει στις ανάγκες των πελατών που διαθέτουν μεικτό στόλο. Πιστεύω επίσης ότι αυτό μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την ηλεκτρική υποδομή που απαιτείται για την πλήρη ηλεκτροδότηση των εργασιών του ορυχείου», λέει ο Jess Kindler, Πρόεδρος του τμήματος του τμήματος Ανταλλακτικών & Υπηρεσιών στο Epiroc.

Η Epiroc θα συνεργαστεί με την BluVein για την ανάπτυξη και τη δοκιμή της βιωσιμότητας του κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συστήματος ηλεκτροδοτούμενης σιδηροτροχιάς. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί ένα κλειστό ηλεκτροκίνητο σύστημα e-rail τοποθετημένο πάνω ή δίπλα από το όχημα εξόρυξης μαζί με το βραχίονα της BluVein που συνδέει το ηλεκτρικό όχημα με τη σιδηροτροχιά.

Το σύστημα παρέχει ισχύ για την οδήγηση του οχήματος, συνήθως ενός φορτηγού ορυχείων, και τη φόρτιση των μπαταριών του φορτηγού, καθώς το φορτηγό ανασύρει φορτίο επί ράμπας και βγαίνει από ένα υπόγειο ορυχείο. Η Epiroc, ως μέρος της συνεισφοράς της στη συνεργασία, θα παράσχει το πρώτο υπόγειο φορτηγό Minetruck MT42 που έχει μετατραπεί από ντίζελ σε μπαταρία για πιλοτικές δοκιμές στο σύστημα ηλεκτρικής σιδηροτροχιάς από την BluVein.

«Το γεγονός ότι η Epiroc συνεργάζεται στην ανάπτυξη και τη δοκιμή προϊόντων BluVein μας επιτρέπει να έχουμε μια λύση έτοιμη για τον κλάδο νωρίτερα. Η Epiroc φέρνει όχι μόνο μια παγκοσμίως σεβαστή φήμη στον εξοπλισμό εξόρυξης, αλλά και ένα μακροχρόνιο δίκτυο υποστήριξης aftermarket, το οποίο είναι απαραίτητο για τον επιτυχημένο μετασχηματισμό της βιομηχανίας προς την ηλεκτροδότηση», λέει ο James Oliver, Διευθύνων Σύμβουλος της BluVein.

Με πληροφορίες από im-mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER