Η Codelco και η BHP θα συνεργαστούν στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ηλεκτροκίνηση

Η Codelco και η BHP θα συνεργαστούν στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ηλεκτροκίνηση

Δύο από τις μεγαλύτερες εξορυκτικές εταιρείες στον κόσμο, η Codelco και η BHP, πρόκειται να συνεργαστούν με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ηλεκτροδότηση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, η παροχή αφαλατωμένου νερού, η σταθερότητα και η παρακολούθηση των τελμάτων και η ανάπτυξη τεχνολογιών για την απαλλαγή των εξορυκτικών λειτουργιών από τις εκπομπές άνθρακα.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ο μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στον κόσμο, η Χιλιανή κρατική εταιρεία Codelco, και μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εξορυκτικές εταιρείες στον κόσμο, η BHP, υπέγραψαν, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, συμφωνία συνεργασίας που θα επικεντρωθεί στη συσσωρευμένη εμπειρία των δύο εταιρειών σε έργα καινοτομίας για την ενίσχυση της βιωσιμότητας των δραστηριοτήτων τους.

Η συμφωνία ακολουθεί την ανακοίνωση μιας ξεχωριστής συμφωνίας μεταξύ της Codelco και της Rio Tinto που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2022, η οποία είχε στόχο «την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με την ασφάλεια, την τεχνολογία, τις επιχειρησιακές επιδόσεις, την παραγωγικότητα και την πρόοδο σε θέματα περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG)».

«Ο χαλκός που παράγουμε είναι μέρος της λύσης για την κλιματική αλλαγή που απειλεί τον πλανήτη και πρέπει να παράγεται με βιώσιμο τρόπο. Για να φανταστούμε αυτούς τους νέους τρόπους εξόρυξης, η καινοτομία είναι ένας από τους βασικούς άξονες της εταιρικής μας στρατηγικής, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί μόνο σε συμμαχία με εταιρείες που είναι εξίσου ενεργές σε αυτήν την αναζήτηση, όπως η BHP», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Codelco, Andre Sougarret.

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη

Ο εξορυκτικός όμιλος με έδρα τη Χιλή αναφέρει ότι η ανοιχτή καινοτομία είναι ένας από τους παράγοντες της τρέχουσας επιχειρηματικής στρατηγικής του, η οποία δίνει σημαντική αξία στην ικανότητα συγκέντρωσης εξω-εταιρικής τεχνογνωσίας από όλο τον κόσμο. «Προμηθευτές, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και εταιρείες με κοινές προκλήσεις, όπως η BHP, είναι βασικοί παράγοντες για τη συσσώρευση της απαραίτητης τεχνογνωσίας και εμπειρίας για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων».

«Η συμμαχία με την Codelco αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες μας να εργαστούμε συνεργατικά για την αναζήτηση λύσεων για την αντιμετώπιση μιας από τις πιο επείγουσες προκλήσεις στον κόσμο: την κλιματική αλλαγή. Δεν μπορούμε να προωθήσουμε την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα ή να συμβάλουμε μόνοι μας στην ενεργειακή μετάβαση. Για την BHP, συμφωνίες όπως αυτή αποδεικνύουν ότι η συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη για να γίνει η εξόρυξη μια ολοένα και πιο βιώσιμη βιομηχανία», λέει ο Rag Udd, Πρόεδρος της BHP Americas.

Η συμφωνία αντιμετωπίζει τις κύριες τρέχουσες προκλήσεις της εξορυκτικής βιομηχανίας που μοιράζονται και οι δύο εταιρείες, μεταξύ αυτών, την αναζήτηση τεχνολογιών που επιτρέπουν την οικονομική εκμετάλλευση κοιτασμάτων χαμηλής ποιότητας, τη δυνατότητα αξιοποίησης κοιτασμάτων που εντοπίζονται σε μεγάλα βάθη ή απαιτούν πολύπλοκες διαδικασίες μεταλλουργικής ανάκτησης, το σχεδιασμό διαδικασιών που χρησιμοποιούν λιγότερο ή καθόλου νερό στις διεργασίες και έχουν τις μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την αποτελεσματική εκμετάλλευση προηγμένων τεχνολογιών όσον αφορά στην μεταλλευτική έρευνα.

Το έγγραφο που υπογράφεται από την Codelco και τη BHP ορίζει ότι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας θα έχει διάρκεια πέντε ετών και θα καθοδηγείται από μια συντονιστική επιτροπή, ενώ θα υλοποιείται από ομάδες εργασίας αποτελούμενες από εξειδικευμένα στελέχη και των δύο εταιρειών.

Με πληροφορίες από im-mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER