Η Caterpillar παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό υπογείων εκμεταλλεύσεων με μπαταρία

Η Caterpillar παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό υπογείων εκμεταλλεύσεων με μπαταρία

Η εξορυκτική εταιρεία Newmont δέχτηκε μια επίδειξη του πρώτου ηλεκτρικού φορτηγού υπογείων εκμεταλλεύσεων της Caterpillar (CAT). Το νέο πρωτότυπο επεκτείνει την ηλεκτρική και ημιαυτόνομη τεχνολογία μπαταριών της Caterpillar για εφαρμογές υπόγειας εξόρυξης. Η Newmont έχει υποστηρίξει την Caterpillar καθ’όλη τη διάρκεια ανάπτυξης του πρωτοτύπου.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

«Αυτό το ορόσημο αντικατοπτρίζει τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων μας στη Newmont και την Caterpillar, δείχνοντας τον αντίκτυπο των ισχυρών συνεργασιών στη βιομηχανία εξόρυξης», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Newmont, Rob Atkinson. «Η από κοινού επίτευξη αυτού του ορόσημου, συνδυάζοντας δυνατότητες και κοινές αξίες, αποτελεί απόδειξη της δύναμης της στρατηγικής μας συμμαχίας».

Η πρόεδρος του κλάδου βιομηχανιών φυσικών πόρων της Caterpillar, Denise Johnson, συμπλήρωσε: «Αυτό είναι ένα ορόσημο για ολόκληρη την ομάδα της Caterpillar καθώς συνεργαζόμαστε πιο στενά από ποτέ με τη Newmont για να παρέχουμε πιο βιώσιμες λύσεις για τη βιομηχανία υπόγειων εξορυκτικών εκμεταλλεύσεων», δήλωσε η Johnson.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, αξιολογήθηκε ιδιαίτερως θετικά η αυξημένη αυτονομία και οι δυνατότητες αυτοματισμού της Caterpillar για την αντιμετώπιση βασικών προκλήσεων ασφαλείας. Ο αυτόνομος εξορυκτικός εξοπλισμός μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων, απομακρύνοντας τους χειριστές από δυνητικά επικίνδυνα σημεία, αυξάνοντας παράλληλα την εποπτεία των λειτουργιών για τους διαχειριστές των ορυχείων και επιτρέποντας πιο συνεπή λειτουργία για το σύνολο του εξοπλισμού.

«Βασιζόμενοι στην εκτεταμένη τεχνογνωσία μας σε αυτόνομες λύσεις για επιφανειακές εκμεταλλεύσεις και σε συνδυασμό με τη πολυσχιδή εμπειρία μας στην τεχνολογία των υπόγειων εκμεταλλεύσεων, έχουμε ως στόχο να παρέχουμε σημαντικές βελτιώσεις, τόσο στην παραγωγικότητα όσο και στην ασφάλεια για τους πελάτες που διαχειρίζονται υπόγειες εκμεταλλεύσεις», δήλωσε η Johnson.

Με πληροφορίες από australianmining.com.au

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER