Η BHP δημιουργεί την FutureFit Academy

Η BHP δημιουργεί την FutureFit Academy

Ο γίγαντας της εξόρυξης BHP παρουσίασε το νέο FutureFit Academy στο Forrestfield του Perth, ως μέρος της δέσμευσης της να αναπτύξει τις δεξιότητες που χρειάζονται οι εργαζόμενοι στη σύγχρονη εξορυκτική βιομηχανία. Μέσω των δύο ακαδημιών της στη Δυτική Αυστραλία και του Mackay στο κεντρικό Queensland, η BHP στοχεύει να δημιουργήσει 2.500 νέες θέσεις πρακτικής άσκησης και μαθητείας σε διάστημα πέντε ετών.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

«Τα ορυκτά και η εξόρυξη είναι κρίσιμα για την οικονομία της Αυστραλίας και την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση. Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία αλλά και προκλήσεις να ξεπεράσουμε για να συνεχίσουμε να ανταγωνιζόμαστε στην παγκόσμια σκηνή, μεταξύ των οποίων η ανάγκη να χτίσουμε τις δεξιότητες που απαιτούνται στο σύγχρονο εξορυκτικό τομέα», δήλωσε η πρόεδρος της BHP Australia Geraldine Slattery.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2020 με τη δέσμευση 300 εκατομμυρίων δολαρίων από την BHP. Η ακαδημία FutureFit προσφέρει εκπαιδευτικές ευκαιρίες επί πληρωμή στην εξορυκτική βιομηχανία, ακόμα και σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 1.100 άτομα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα FutureFit και περισσότερα από 500 έχουν αποφοιτήσει με τα απαραίτητα προσόντα που τους εξασφαλίζουν εργασία στην BHP.

Η νέα ακαδημία FutureFit της BHP στο Forrestfield είναι υπερδιπλάσια από την προκάτοχο της στο Welshpool, με επιπλέον εργαστηριακούς χώρους 110.000 τετραγωνικών μέτρων και χωρητικότητα για πολλούς περισσότερους μαθητές. Στην ακαδημία θα χρησιμοποιείται τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με εργαστηριακά μαθήματα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Ο Kael, ένας περήφανος άνδρας Noongar από το Perth, είναι αυτή τη στιγμή στο δέκατο μήνα της μαθητείας του στον τομέα της συντήρησης. Για 10 χρόνια, πριν ενταχθεί στο FutureFit, ο Kael εργαζόταν σε ένα ενεχυροδανειστήριο. «Στα 33 μου, ποτέ δεν πίστευα ότι ήθελα να ενταχθώ σε ένα πρόγραμμα μαθητείας. Ήταν ένα από εκείνα τα πράγματα που πίστευα ότι ήταν πέραν των δυνατοτήτων μου. Αλλά τα διετή προγράμματα μαθητείας στην ακαδημία FutureFit στον τόπο κατοικίας μου, το Perth, μου έδωσαν την εξαιρετική ευκαιρία συμμετοχής και εκπαίδευσης».

Με πληροφορίες από australianmining.com.au

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER