Η Albemarle και η Caterpillar συνεργάζονται σε τεχνολογίες βιώσιμης εξόρυξης

Η Albemarle και η Caterpillar συνεργάζονται σε τεχνολογίες βιώσιμης εξόρυξης

Η Albemarle Corporation υπέγραψε συμφωνία με την Caterpillar με σκοπό τη συνεργασία σε λύσεις για την υποστήριξη μιας πλήρους κυκλικής αλυσίδας αξίας μπαταριών και λύσεων βιώσιμης εξόρυξης. Η συνεργασία στοχεύει να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Albemarle να καθιερώσει το ορυχείο Kings Mountain στη Βόρεια Καρολίνα, ως το πρώτο ορυχείο λιθίου με μηδενικές εκπομπές στη Βόρεια Αμερική.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Οι προσπάθειες της Albemarle περιλαμβάνουν χρήση πλήρως ηλεκτροκίνητου εξοπλισμού εξόρυξης επόμενης γενιάς. Η Caterpillar και η Albemarle υπέγραψαν συμφωνία που καθιστά το λίθιο παραγωγής της Albemarle στη Βόρεια Αμερική διαθέσιμο για χρήση στην παραγωγή των μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων Caterpillar. Οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν επίσης ευκαιρίες συνεργασίας στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών μπαταριών και τεχνικών ανακύκλωσης.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την πρόσφατη επιδότηση ύψους 90 εκατ. δολαρίων στην Albemarle από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ώστε να προωθηθεί η υποστήριξη της επέκτασης της εγχώριας εξόρυξης και της παραγωγής λιθίου για την αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών των ΗΠΑ.

Η Caterpillar αναπτύσσει μπαταρίες ιόντων λιθίου και ηλεκτροκίνητα οχήματα με τη χρήση αυτών των μπαταριών για τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Όπως και με την Albemarle, οι τεχνολογίες αυτές βοηθούν τους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους μηδενικών εκπομπών άνθρακα που έχουν τεθεί στο πλαίσιο βιώσιμων στρατηγικών.

Οι συμφωνίες για απορρόφηση λιθίου και πιθανή συνεργασία για έρευνα και ανάπτυξη που υπογράφηκαν ανάμεσα στις δύο εταιρείες, θα συμβάλουν περαιτέρω δημιουργία μιας ασφαλούς, ανθεκτικής και βιώσιμης αλυσίδας αξίας ηλεκτροκίνητου εξοπλισμού στο χαρτοφυλάκιο της Caterpillar, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξουν την Albemarle να αναπτύξει διαδικασίες και τεχνολογίες βιώσιμης εξόρυξης.

Rod Shurman, Senior vice president of Caterpillar Inc., Electrification and Energy Solutions Division

Το ορυχείο Kings Mountain της Albemarle περιέχει ένα από τα λίγα γνωστά κοιτάσματα λιθίου σε μορφή πετρώματος στις ΗΠΑ. Η εκμετάλλευση θα μπορούσε να προμηθεύσει αρκετό λίθιο για 50 κιλοτόνους LCE (ισοδύναμο ανθρακικού λιθίου), υποστηρίζοντας την κατασκευή περίπου 1 εκατ. ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως.

Με πληροφορίες από greencarcongress.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER