Το εμβληματικό επενδυτικό σχέδιο Future Made in Australia κατατέθηκε στη Βουλή της Αυστραλίας

Το εμβληματικό επενδυτικό σχέδιο Future Made in Australia κατατέθηκε στη Βουλή της Αυστραλίας

Η κυβέρνηση του Anthony Albanese κατέθεσε στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας το νομοσχέδιο που θέτει την βάση για την εφαρμογή ενός πολυδάπανου προγράμματος ενίσχυσης της εγχώριας βιομηχανίας. Το πρόγραμμα φέρει τον τίτλο «Future Made in Australia», θα διαρκέσει για 10 έτη και το κόστος του θα ξεπεράσει τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Με τη νομοθεσία, η κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει την εγχώρια μεταποίηση και να προωθήσει βασικές βιομηχανίες όπως τα κρίσιμα και τεχνολογικά ορυκτά και η καθαρή ενέργεια μέσω χρηματοδότησης από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, κατ' αναλογία με άλλες παγκόσμιες πρωτοβουλίες επιδοτήσεων για την προώθηση μελλοντικών τομέων τεχνολογίας και καθαρής ενέργειας με το Inflation Reduction Act των ΗΠΑ και τη European Economic Security Strategy της ΕΕ. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να επωφεληθούν από το επενδυτικό σχέδιο θα πρέπει να τηρήσουν πέντε κριτήρια τα οποία θεωρητικά θα εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων της χώρας.

Το κόστος επένδυσης θα ανέλθει στα 22,7 δισ. δολάρια για την επόμενη δεκαετία και περιλαμβάνει ένα Ταμείο Καινοτόμων Τεχνολογιών ύψους 1,7 δισ. δολαρίων για επενδύσεις σε αναδυόμενες τεχνολογικές εφαρμογές και 13,7 δισ. δολάρια σε φορολογικές ελαφρύνσεις για την χρήση ήπιων μορφών ενέργειας όπως το πράσινο υδρογόνο και φιλικά προς το περιβάλλον ορυκτά καύσιμα. Για να λάβουν χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, τα έργα θα πρέπει να εμπίπτουν σε μια από τις δύο αυτές κατηγορίες και να στοχεύουν στην μετάβαση σε καθαρές μηδενικές εκπομπές και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας της Αυστραλίας. Χρονικά η εφαρμογή του προγράμματος τοποθετείται στο οικονομικό έτος 2027-2028

Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Jim Chalmers τόνισε ότι το πρόγραμμα θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων, θέσεων εργασίας, καλές συνθήκες εργασίας, ανάπτυξη ειδικευμένου και χωρίς αποκλεισμούς εργατικού δυναμικού, με έμφαση στην κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Επιπλέον, οι υποψήφιες για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιχειρήσεις θα πρέπει να συνεργαστούν με τις τοπικές κοινωνίες, όπως οι κοινότητες των ιθαγενών και οι κοινότητες που επηρεάζονται άμεσα από τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια. Τέλος, σύμφωνα με το σχέδιο θα πρέπει να ενισχυθεί η παραγωγική ικανότητα της εγχώριας βιομηχανίας με απόλυτη διαφάνεια στις διαδικασίες χρηματοδότησης.

Με πληροφορίες από sbs.com.au

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER