Η Tata Steel υπογράφει την πρώτη της συμφωνία για πώληση πράσινου χάλυβα

Η Tata Steel υπογράφει την πρώτη της συμφωνία για πώληση πράσινου χάλυβα

Η Tata Steel έφτασε σε συμφωνία με τη Ford για την αγορά πράσινου χάλυβα που θα παράγεται με χρήση υδρογόνου δηλαδή με έναν πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά πιο φιλικό τρόπο από ότι η υφιστάμενη μέθοδος παραγωγής.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Tata Steel υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford για την προμήθεια «πράσινου» χάλυβα Zeremis από τη μονάδα της στο IJmuiden με έδρα την Ολλανδία η οποία θα ξεκινήσει να παράγει χάλυβα μέσω της μεθόδου DRI (Direct Reduced Iron) με βάση το υδρογόνο. Στην Ευρώπη, η Tata Steel έχει εστιάσει στη μετάβαση σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα για την παραγωγή χάλυβα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Ειδικότερα, οι δύο θυγατρικές της εταιρείες, Tata Steel UK και Tata Steel Nederland, έχουν αναπτύξει λεπτομερή σχέδια για τη μετάβαση σε τεχνολογία χαμηλών εκπομπών CO2 σε συμφωνία με το στόχο για παραγωγή ουδέτερου προς τον άνθρακα χάλυβα μέχρι το 2050 στην Ευρώπη.

Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

«Η Tata Steel Nederland υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Ford στην Ευρώπη για να προμηθεύσει την αυτοκινητοβιομηχανία με «πράσινο» χάλυβα μόλις η μονάδα στο IJmuiden μεταβεί στην παραγωγή χάλυβα με τη μέθοδο DRI με βάση το υδρογόνο», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Η συμφωνία καθιστά τη Ford τον πρώτο πελάτη που δεσμεύεται να απορροφήσει τον «πράσινο» χάλυβα που σχεδιάζει να παράγει η Tata Steel μέσω της μεθόδου DRI, η οποία είναι πιο βιώσιμη και καθαρότερη από την τρέχουσα μέθοδο παραγωγής χάλυβα. Ο χάλυβας Zeremis carbon lite περιγράφεται ως 100% ουδέτερος ως προς τον άνθρακα.

«Με τη χρήση χάλυβα ουδέτερου ως προς τον άνθρακα, θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη μείωση του αποτυπώματος CO2 των οχημάτων μας», δήλωσε η Sue Slaughter, Διευθύντρια Προμηθειών, Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Βιωσιμότητας στη Ford.

Ο Hans van den Berg, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Tata Steel Nederland δήλωσε: «Μεταβαίνουμε στο να γίνουμε παραγωγός μεγάλων ποσοτήτων «πράσινου» χάλυβα υψηλής ποιότητας. Ευθυγραμμίζοντας τις φιλοδοξίες μας για βιωσιμότητα με πελάτες όπως η Ford, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πρώιμη αγορά για τον «πράσινο» χάλυβα».

Με πληροφορίες από indiatimes.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER