Η Κίνα περιορίζει τις εξαγωγές υλικών που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικά κυκλώματα

Η Κίνα περιορίζει τις εξαγωγές υλικών που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικά κυκλώματα

Η Κίνα εισήγαγε ελέγχους εξαγωγών σε περισσότερα από δώδεκα υλικά που σχετίζονται με τα μέταλλα γάλλιο και γερμάνιο, ζωτικής σημασίας για την κατασκευή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (microchip), ως ένα βήμα περιορισμού των δυνατοτήτων κατασκευής σχετικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Σε σχετική ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ισχυρίστηκε ότι η κίνηση προήλθε από ανησυχίες σχετιζόμενες με την εθνική ασφάλεια, με τους Κινέζους εξαγωγείς των υλικών που υπόκεινται στους περιορισμούς να πρέπει να αιτούνται πλέον σχετική άδεια για την εξαγωγή τους.

Το Υπουργείο και το Εθνικό Συμβούλιο θα εξετάζουν τις αιτήσεις και θα εκδίδουν άδειες εξαγωγής. Οι έλεγχοι πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή την 1η Αυγούστου 2023. Λεπτομέρειες του σχεδίου κυκλοφόρησαν λίγες ημέρες αφότου η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε περιορισμούς στις εξαγωγές προηγμένου εξοπλισμού κατασκευής microchip, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Η κίνηση της ολλανδικής κυβέρνησης θεωρείται ως μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας των ΗΠΑ, η οποία έχει ως στόχο την προσέλκυση και άλλων συμμάχων με σκοπό τον περιορισμό αποστολής ημιαγωγών και κατασκευαστικού εξοπλισμού στην Κίνα.

Με πληροφορίες από mobileworldlive.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER