Ο Δήμος Βύρωνα γίνεται μια «έξυπνη πόλη»

Ο Δήμος Βύρωνα γίνεται μια «έξυπνη πόλη»

O Δήμος Βύρωνα προχωρά στη μετατροπή του σε μια «έξυπνη πόλη», αφού όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση δύο πολύ σημαντικών έργων, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Το πρώτο έργο είναι ύψους 4.800.00 ευρώ και αφορά σε 13 υποέργα, στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ο «έξυπνος» οδοφωτισμός, η πλήρης ψηφιοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση όλων των δημοτών, τα επίγεια και εναέρια μέσα επιτήρησης των δασικών περιοχών με οχήματα 4x4, ντρόουνς κ.α.

Το δεύτερο έργο είναι ύψους 260.000 ευρώ και αφορά στην εκπόνηση μελέτης, η οποία και θα δρομολογήσει τη μεγάλη ανάπλαση του κέντρου της πόλης. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο γενικότερος σχεδιασμός για τη συνολική ανάπλαση, που πέρα από το κέντρο περιλαμβάνει και την περιοχή της Μεταμόρφωσης και προβλέπει προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Θα στοχεύει στην αισθητική, λειτουργική και βιοκλιματική αναβάθμιση των περιοχών αυτών, θα περιλαμβάνει ακόμη την ανάπλαση των πλατειών Μαρτάκη, Σμύρνης (Ηρώο) και Ελευθερίου Βενιζέλου (Αγίου Λαζάρου), την ενίσχυση πρασίνου, τις «πράσινες» διαδρομές, ποδηλατόδρομους, ανακατασκευή πεζοδρομίων κ.α.

«Ο Βύρωνας γίνεται έξυπνος και φιλικός σε κατοίκους κι επισκέπτες. Κινούμαστε αποφασιστικά με σχέδιο και πρόγραμμα για το αύριο του Βύρωνα και εξασφαλίζουμε τα χρήματα για να το πετύχουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER