Η γερμανική εταιρεία μπαταριών VARTA σταματά την παραγωγή μετά από κυβερνοεπίθεση

Η γερμανική εταιρεία μπαταριών VARTA σταματά την παραγωγή μετά από κυβερνοεπίθεση

Η εταιρεία κατασκευής μπαταριών VARTA AG ανακοίνωσε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 ότι έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης με αποτέλεσμα να παύσει τη λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής και να σταματήσει την παραγωγή σε πέντε εργοστάσια της.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η VARTA είναι μια γερμναική εταιρεία παραγωγής μπαταριών για την αυτοκινητοβιομηχανία, τα καταναλωτικά προϊόντα ευρείας χρήσης και τη βιομηχανία, η οποία ανήκει εν μέρει στην Energizer Holdings. Η VARTA αναπτύσσει μπαταρίες τα τελευταία 136 χρόνια και τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο. Τα ετήσια έσοδα της εταιρείας ξεπερνούν τα 875 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι χάκερ στόχευσαν τμήματα πληροφοριακών της συστημάτων της, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πέντε μονάδες παραγωγής. «Χθες το βράδυ, 12 Φεβρουαρίου 2024, ο όμιλος VARTA έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης σε τμήματα της πληροφοριακής υποδομής του. Η κυβερνοεπίθεση επηρέασε τις εγκαταστάσεις παραγωγής σε πέντε εργοστάσια και τις διοικητικές υπηρεσίες. Τα συστήματα πληροφορικής και, ως εκ τούτου, η παραγωγή, διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία τους για λόγους ασφαλείας και αποσυνδέθηκαν από το διαδίκτυο», αναφέρει το δελτίο τύπου της εταιρείας.

Το εύρος των επιπτώσεων του συμβάντος βρίσκεται υπό αξιολόγηση και οι ζημιές που προκλήθηκαν δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού

Η VARTA υποστηρίζει ότι η τρέχουσα προτεραιότητα της είναι να διασφαλίσει την ακεραιότητα των δεδομένων, επιλέγοντας προληπτικούς τερματισμούς λειτουργίας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον περιορισμό της παραβίασης των συστημάτων πληροφορικής.

Η εταιρεία λέει ότι εφάρμοσε τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης και σχημάτισε μια ειδική ομάδα αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο και ειδικούς εγκληματολογίας δεδομένων, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση του συστήματος.

Αν και το περιστατικό φέρει τα χαρακτηριστικά μιας επίθεσης ransomware, αυτό δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα και καμία ομάδα χάκερ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Η διακοπή των εργασιών παραγωγής σε πέντε εργοστάσια χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας, είχε ως αποτέλεσμα τη διολίσθηση της τιμής της μετοχής της VARTA κατά 4,75% μετά την ανακοίνωση της κυβερνοεπίθεσης.

Με πληροφορίες από bleepingcomputer.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER