Δήμος Ρεθύμνης: Συμμετοχή στην πρωτοβουλία Smarta-Net ως πόλη-φάρος

Δήμος Ρεθύμνης: Συμμετοχή στην πρωτοβουλία Smarta-Net ως πόλη-φάρος

Η Smarta-Net είναι μια πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Βιώσιμης Κινητικότητας και στο μακροπρόθεσμο όραμα για καλύτερες μετακινήσεις σε ημιαστικές, αγροτικές, περιαστικές και απομονωμένες περιοχές.

O Δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει στην πρωτοβουλία αυτή και διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Bιώσιμη κινητικότητα στον περιαστικό και εξωαστικό χώρο. Ο ρόλος του τουρισμού». Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι Δήμοι Χανίων, Πλατανιά και Αγίου Νικολάου, ενώ στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και οι Δήμοι Αγίου Βασιλείου και Μυλοποτάμου.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου πανευρωπαϊκού δικτύου τοπικών αρχών-δήμων, επαρχιών και περιφερειών, για δραστηριότητες ανταλλαγής εμπειριών και ανάπτυξης ικανοτήτων των στελεχών του δικτύου.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από όλη την Ευρώπη σχετικά με τις μετακινήσεις σε τουριστικούς προορισμούς, οι οποίες, αξιοποιώντας την τεχνολογία, παρέχουν νέες, εξατομικευμένες και ευέλικτες υπηρεσίες μεταφορών, χωρίς να προκαλούν επιβάρυνση στην τοπική κυκλοφορία, όπως: λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια με βάση τη ζήτηση σε απομακρυσμένες περιοχές και τουριστικά αξιοθέατα, οργανωμένες ποδηλατικές διαδρομές στην πόλη και στην ύπαιθρο με συμβατικά και ηλεκτρικά ποδήλατα, συνδυασμένες μετακινήσεις λεωφορείου-ποδηλάτου, λεωφορείου -περπατήματος και καμπάνιες προώθησης των βιώσιμων μετακινήσεων στον προορισμό.

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER