Το κτίριο του αύριο: Συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ και του Πανεπιστημίου Πατρών

Το κτίριο του αύριο: Συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ και του Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και το Πανεπιστήμιο Πατρών υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την κατασκευή ενός σύγχρονου και ενεργειακά αποδοτικού κτiρίου που θα λειτουργεί ως κοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, παρέχοντας τις υποδομές σε νέους επιστήμονες να αναπτύξουν επιχειρηματικά καινοτόμες ιδέες.

To κτ;iριο θα σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και λειτουργήσει στοχεύοντας το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον κύκλο ζωής του. Με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα υλικά δόμησης χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος με υψηλό περιεχόμενο ανακυκλώσιμων, δομικά υλικά υψηλής ενεργειακής εξοικονόμησης και υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως πράσινο σκυρόδεμα ECOPact με ανακυκλωμένα αδρανή, ελαφροβαρές θερμομονωτικό κονίαμα AIRIUM, υδατοπερατό σκυρόδεμα HYDROMEDIA και διακοσμητικό σκυρόδεμα ARTEVIA. Επιπλέον, για την κατασκευή του κτιρίου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πραγματική κλίμακα η τεχνολογία ρομποτικής τρισδιάστατης εκτύπωσης σκυροδέματος (3D Concrete printing).

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription

Το έργο θα υλοποιηθεί με τη χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ και φιλοδοξεί να παρέχει στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δυνατότητες ώσμωσης της ερευνητικής τους δραστηριότητας με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του εγχώριου οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).

Ο κ. Χαράλαμπος Κουρής, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά: «Ανακοινώνουμε σήμερα με χαρά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, για τη σχεδίαση και ανέγερση μιας σύγχρονης και αειφόρου κατασκευής, που θα υποστηρίζει τους νέους επιστήμονες στο καινοτόμο έργο τους και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στη χώρα μας».

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER