Η Mycocycle χρησιμοποιεί μύκητες και μετατρέπει τα απόβλητα σε βιώσιμες πρώτες ύλες

Η Mycocycle χρησιμοποιεί μύκητες και μετατρέπει τα απόβλητα σε βιώσιμες πρώτες ύλες

Η Mycocycle, μια εμπνευσμένη από τη φύση εταιρεία βιοτεχνολογίας που χρησιμοποιεί μύκητες για να μετατρέψει τα οργανικά απόβλητα σε επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά, ανακοίνωσε πρόσφατα τη συγκέντρωση πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το επενδυτικό κεφάλαιο Closed Loop Partners’ Ventures Group ηγήθηκε του γύρου χρηματοδότησης με πρόσθετη επένδυση από το TELUS Pollinator Fund for Good και συμμετοχή από την U.S. Venture, Inc. και το Υπουργείο Εμπορίου και Οικονομικών Ευκαιριών INVENT της πολιτείας του Illinois. Η χρηματοδότηση αυξάνει το κεφάλαιο που έχει επενδυθεί  στη Mycocycle στα 7,3 εκατ. δολάρια και ακολουθεί την ανακοίνωση της εταιρείας για τον αρχικό γύρο χρηματοδότησης ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Η Mycocycle θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να κλιμακώσει περαιτέρω την αλυσίδα αξίας της μετατροπής των αποβλήτων σε χρήσιμα υλικά και να προσλάβει στελέχη για τα τμήματα marketing, τεχνολογίας και λειτουργιών.

Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2023, η Mycocycle ολοκληρώνει πλέον πάνω από 10 φορές περισσότερους κύκλους επεξεργασίας με βάση το μυκήλιο ανά μήνα. Η διαδικασία που έχει αναπτύξει η εταιρεία περιλαμβάνει την επεξεργασία οικοδομικών αποβλήτων με μυκήλιο, μετατρέποντας τα σε μη τοξικές, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.

Αυτό το κυκλικό σύστημα μετατροπής αποβλήτων σε χρήσιμα υλικά, μπορεί να αποτρέψει την απόρριψη σε χώρους υγειονομικής ταφής μερικών από τους περίπου 145 εκατομμύρια τόνους οικοδομικών αποβλήτων που παράγονται ετησίως και να απαλλάξει από τις εκπομπές άνθρακα έναν τομέα που είναι υπεύθυνος για σχεδόν το ένα τρίτο των ετήσιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των ΗΠΑ.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Η Mycocycle βοηθά επίσης στη μείωση των εκπομπών που σχετίζονται με την αλυσίδα αξίας μιας εταιρείας αλλά είναι εκτός του άμεσου ελέγχου της. Αυτές οι εκπομπές, που ονομάζονται εκπομπές Πεδίου 3, προέρχονται από δραστηριότητες ανάντη (όπως η παραγωγή και η μεταφορά των πρώτων υλών) και κατάντη (όπως η διάθεση των αποβλήτων). Η μείωση των εκπομπών του Πεδίου 3 είναι ένα κρίσιμο κομμάτι των προγραμμάτων εταιρικής ευθύνης μηδενικών αποβλήτων.

«Η Mycocycle βοηθά στην αποανθρακοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας δομικών υλικών μέσω μιας οικονομικά αποδοτικής και βιώσιμης διαδικασίας που παράγει χρήσιμες πρώτες ύλες για την βιομηχανία των κατασκευών», δήλωσε η Joanne Rodriguez, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Mycocycle. «Επιπλέον, τα μοναδικά χαρακτηριστικά του μυκηλίου οδηγούν σε υλικά που είναι ελαφριά, θερμομονωτικά, επιβραδυντικά όσον αφορά στη φωτιά και υδατοαπωθητικά».

Υπάρχουν δύο βασικά μέρη στο κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο της Mycocycle:

  • Επεξεργασία με μυκήλιο: Η Mycocycle βοηθά τους πελάτες της να χρησιμοποιούν μύκητες για τη διάσπαση και την απομάκρυνση των τοξικών ουσιών των αποβλήτων που προκύπτουν από κατεδαφίσεις ή νέες κατασκευές. Ορισμένοι τύποι αποβλήτων, μπορούν να υποστούν επεξεργασία στο ίδιο κόστος με την αποτέφρωση και άλλες επιβλαβείς για το περιβάλλον μεθόδους διάθεσης αποβλήτων.
  • Παραγωγή πρώτων υλών: Η Mycocycle παράγει πρώτες ύλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προϊόντα όπως βιομηχανικά πληρωτικά, ίνες ή αφρούς. Επειδή απαιτούν λιγότερη ενέργεια, αυτά τα υλικά είναι πιο βιώσιμα από τα αντίστοιχα που παράγονται από πλαστικά πολυμερή ή χημικές ουσίες με βάση το πετρέλαιο.

«Η Mycocycle κάνει πράξη την πρόοδο προς μια πραγματικά κυκλική οικονομία και απεικονίζει το όραμα για το πόσο κερδοφόρα μπορεί να είναι η ταχεία απαλλαγή από τον άνθρακα της εφοδιαστικής αλυσίδας των κατασκευών για τις εταιρείες σήμερα», δήλωσε ο Aly Bryan, επενδυτής στο Closed Loop Partners' Ventures Group. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα της Mycocycle στην επόμενη φάση ανάπτυξης της επιχείρησης, με στόχο να επιτύχουμε τελικά πιο κυκλικές και τοπικές τεχνολογίες επεξεργασίας και παραγωγής υλικών για τον κλάδο των κατασκευών».

Με πληροφορίες από finance.yahoo.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER