Η Holcim εγκαινιάζει παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας για να επιταχύνει τις βιώσιμες κατασκευές

Η Holcim εγκαινιάζει παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας για να επιταχύνει τις βιώσιμες κατασκευές

Η Holcim ανακοίνωσε την ίδρυση Κέντρου Καινοτομίας για την παρουσίαση των βιώσιμων κατασκευαστικών της λύσεων και με σκοπό να λειτουργήσει ως εργαστήριο επιτάχυνσης της επίτευξης μειωμένων εκπομπών άνθρακα και ανάπτυξης κυκλικών και ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το Κέντρο προσφέρει χώρους εργασίας για τη φιλοξενία νεοφυών επιχειρήσεων και δεξαμενών σκέψης. Θα χρησιμεύσει επίσης ως πλατφόρμα αστικού διαλόγου για τη διερεύνηση του μέλλοντος των βιώσιμων πόλεων και των διαθέσιμων λύσεων για την κατασκευή τους, μέσω διαδραστικών εκθεμάτων και εκδηλώσεων.

Η Nollaig Forrest, Chief Sustainability Officer της Holcim, δήλωσε: «Είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή για τον κατασκευαστικό τομέα, με εξαιρετική δυναμική στην καινοτομία για την προώθηση βιώσιμων λύσεων. Στην Holcim θέλουμε να συνεργαστούμε με καινοτόμα άτομα και φορείς για να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε κτίρια χαμηλών εκπομπών άνθρακα, κυκλικά και ενεργειακά αποδοτικά. Το Κέντρο Καινοτομίας μας, στο παγκόσμιο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Holcim, έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί συνεργάτες από νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και αρχιτέκτονες, για να εξερευνήσουν από κοινού νέες λύσεις».

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Ο Miljan Gutovic, Region Head Europe της Holcim, είπε: «Το Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας της Holcim βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών μας για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα. Εδώ, οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης της Holcim επικεντρώνονται στην ανάπτυξη λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και την εμπορική κλιμάκωση λύσεων όπως το ECOPact, η μεγαλύτερη γκάμα σκυροδέματος χαμηλών εκπομπών άνθρακα στον κόσμο, και την ECOCycle, την τεχνολογική μας πλατφόρμα ανακύκλωσης δομικών  υλικών, η οποία ευελπιστεί να προωθήσει την επαναχρησιμοποίηση των δομικών υλικών. Το Κέντρο Καινοτομίας της Holcim είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη διάχυση της τεχνογνωσίας που διαθέτουμε στους συνεργάτες μας, έτσι ώστε ο αντίκτυπος της προσπάθειας μας να έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα».

Το Κέντρο Καινοτομίας βρίσκεται στο παγκόσμιο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Holcim στη Lyon της Γαλλίας και απασχολεί περισσότερους από 200 ερευνητές. Οι ειδικοί της Holcim προέρχονται από όλους τους τομείς των κατασκευών από οικοδόμους και μηχανικούς έως επιστήμονες υλικών και ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη. Το Κέντρο επικεντρώνεται στην έρευνα αιχμής, από τη σύνθεση προϊόντων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και τις κυκλικές κατασκευές, μέχρι την πράσινη μετασκευή για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια που βρίσκονται σε χρήση.

Ο εντυπωσιακός εκθεσιακός χώρος παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο η Holcim μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα στις κατασκευές στο σύνολο του κύκλου ζωής τους, περιλαμβάνοντας:

  • Υλικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα όπως το σκυρόδεμα ECOPact® και το τσιμέντο ECOPlanet®
  • Συστήματα στέγασης και μόνωσης που επιτυγχάνουν ενεργειακή απόδοση
  • Κυκλικές κατασκευαστικές λύσεις, όπως η πλατφόρμα ECOCycle® της Holcim για την προώθηση της κυκλικότητας στις κατασκευές με στόχο την ανακύκλωση υλικών κατεδαφίσεων και τη χρησιμοποίησή τους σε νέες κτιριακές λύσεις.

Μέσω ενός ετήσιου προγράμματος εκδηλώσεων με νεοφυείς επιχειρήσεις, δεξαμενές σκέψεις και ομάδες εργασίας, το Κέντρο Καινοτομίας της Holcim θα προωθήσει μακροπρόθεσμες ανταλλαγές απόψεων και τεχνογνωσίας με φορείς σε όλη την αλυσίδα αξίας των κατασκευών, έτσι ώστε να επιταχύνει τη στροφή προς τις βιώσιμες κατασκευές.

Με πληροφορίες από holcim.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER