Πώς να επενδύσετε στην ανακύκλωση: Οι πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες σε πλαστικά, μπαταρίες ιόντων λιθίου και μέταλλα

Πώς να επενδύσετε στην ανακύκλωση: Οι πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες σε πλαστικά, μπαταρίες ιόντων λιθίου και μέταλλα

O τρόπος εξόρυξης, παραγωγής, χρήσης και διάθεσης πεπερασμένων πρώτων υλων, γίνεται όλο και πιο κρίσιμος για την επιβίωση όλης της ζωής στη γη. Ως επενδυτές, είναι σημαντικό να εξετάσουμε πώς να υποστηρίξουμε την καινοτομία που μπορεί να δώσει λύσεις σε μεγάλες και περίπλοκες παγκόσμιες προκλήσεις που σχετίζονται με την επάρκεια πρώτων υλών.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ποιοι τομείς προσφέρουν υποσχόμενες επενδυτικές ευκαιρίες;

Πλαστικά: Ορισμένα υλικά είναι προφανώς ευκολότερα στην κατασκευή από άλλα. Τα πλαστικά είναι ιδιαίτερα προβληματικά λόγω της πολύπλοκης χημικής τους δομής.

Τα πλαστικά είναι τόσο χρήσιμα που συχνά αποδείχτηκε δύσκολο να αντικατασταθούν. Ωστόσο, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε μια μεγάλη αλλαγή σε ορισμένους τομείς, όπως στις συσκευασίες τροφίμων, όπου εναλλακτικά στα πλαστικά υλικά, εισάγονται βιοαποδομήσιμα υλικά όπως το καλαμποκάλευρο, τα μανιτάρια, ακόμη και τα φύκια. Ωστόσο, αυτά μερικές φορές δημιουργούν άλλα προβλήματα, όπως η γρήγορη αλλοίωση ή η μείωση της διάρκειας ζωής των τροφίμων, αυξάνοντας έτσι δυνητικά και ακούσια τη σπατάλη τροφίμων.

Μπαταρίες ιόντων λιθίου: Χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα και περιέχουν πολύτιμα μέταλλα όπως το κοβάλτιο, το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί. Ωστόσο, η διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει τήξη σε υψηλές θερμοκρασίες, είναι τόσο περίπλοκη όσο και ενεργοβόρα, καθιστώντας την λιγότερο βιώσιμη εμπορικά στην πράξη. Επομένως, η βιομηχανία μπαταριών ιόντων λιθίου δε διαθέτει μια μεγάλης κλίμακας οικονομική λύση ανακύκλωσης.

Επί του παρόντος, μόνο το 5% περίπου των μπαταριών ιόντων λιθίου ανακυκλώνεται παγκοσμίως. Με την τεράστια στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα ήδη σε εξέλιξη, πρέπει να βρούμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα επειγόντως.

Μέταλλα: Οι εξορυκτικές βιομηχανίες μπορούν να αντιμετωπίσουν τεράστιες επιζήμιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Έτσι, για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν να επενδύσουν απευθείας σε εταιρείες εξόρυξης, για παράδειγμα, η επένδυση σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με την ανακύκλωση μετάλλων μπορεί να προσφέρει έναν πιο εύκολο τρόπο να στοιχηματίσουν στη συχνά εξαιρετικά ασταθή ιστορία των εμπορευμάτων.

Αυτή η προσέγγιση υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που παρέχουν λύσεις που αντιμετωπίζουν την περιορισμένη επάρκεια πρώτων υλών, χωρίς να επενδύουν άμεσα σε εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη πρώτων υλών. Η ανακύκλωση αλουμινίου και ψευδαργύρου μειώνει τις εκπομπές άνθρακα έως και 90 τοις εκατό και 40 τοις εκατό αντίστοιχα σε σύγκριση με την πρωτογενή παραγωγή, επομένως υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα και από την περιβαλλοντική άποψη.

Ρομποτική: Η ανάπτυξη της ρομποτικής θα συνεχίσει επίσης να είναι καθοριστική για την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων, ειδικά καθώς το κόστος της ρομποτικής συνεχίζει να μειώνεται και η αυτοματοποιημένη επεξεργασία γίνεται πιο βιώσιμη οικονομικά.

Must Reads

Πόσο από το χαρτοφυλάκιο σας θα πρέπει να ρισκάρετε σε αυτόν τον τομέα;

Το να αποφασίσετε πόση έκθεση θέλετε σε αυτόν τον τομέα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την προφίλ ανάληψης κινδύνου που σας διακρίνει και τον επενδυτικό σας στόχο. Ορισμένες από τις τεχνολογίες σε αυτόν τον χώρο είναι καλά καθιερωμένες, αλλά πολλές είναι αρκετά νέες και γι' αυτό μάλλον είναι σκόπιμο να εξετάσουμε αυτού του είδους της επενδύσεις μέσω συλλογικών επενδυτικών κεφαλαίων και όχι άμεσων επενδύσεων σε μετοχές. Αυτό επιτρέπει στους επενδυτές να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία των διαχειριστών κεφαλαίων σε αυτόν τον τομέα και επίσης να διαχειριστούν τον κίνδυνο.

Ωστόσο, η ανακύκλωση εξακολουθεί να είναι ένας δύσκολος επενδυτικός τομέας, καθώς απαιτεί μια πιο ενεργή προσέγγιση δεδομένου του επιπέδου έρευνας που απαιτείται για την αξιολόγηση του αντίκτυπου της επένδυσης. Θα ήταν χρήσιμο να αναζητηθούν πιο γενικά επενδυτικά σχήματα που εντοπίζουν ή ενθαρρύνουν ενεργά εταιρείες που μπορούν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση για να παρέχουν περισσότερη έκθεση για την προώθηση της μείωσης των αποβλήτων, αλλά και για να διασφαλίσουν τη διατήρηση της διαφοροποίησης. Οι επενδυτές μπορεί να επιθυμούν να αναζητήσουν διαχειριστές κεφαλαιών που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες τους και πιστεύουν ότι η διαδικασία τους θα αποκομίσει τα οφέλη.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER