Η Toyo Tires αναπτύσσει πρωτότυπο ελαστικό χρησιμοποιώντας 90% βιώσιμα υλικά

Η Toyo Tires αναπτύσσει πρωτότυπο ελαστικό χρησιμοποιώντας 90% βιώσιμα υλικά

Τα βιώσιμα υλικά ταξινομούνται σε ανανεώσιμα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν, όπως αυτά που προέρχονται από τη φύση, και σε ανακυκλωμένα υλικά που επαναχρησιμοποιούν προϊόντα που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί με κάποιο τρόπο. Η Toyo Tires παρουσίασε ένα πρωτότυπο ελαστικό, οι πρώτες ύλες του οποίου αποτελούνται από 90% βιώσιμα υλικά.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Κατά τη διάρκεια του Tokyo Auto Salon 2024, η Toyo Tires παρουσίασε το πρωτότυπο ενός νέου, εξαιρετικά βιώσιμου ελαστικού. Το πρωτότυπο ελαστικό χρησιμοποιεί καουτσούκ βουταδιενίου και στυρενίου-βουταδιενίου με προέλευση από βιομάζα, πυριτία από από φλοιό ρυζιού, λάδι φυτικής προέλευσης και ίνες πολυεστέρα βιολογικής προέλευσης ως ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία στο σύνολο τους αποτελούν περίπου το 60% του ελαστικού.

Το ελαστικό περιλαμβάνει επίσης ανακυκλωμένο carbon black, καθώς και ανακυκλωμένο σύρμα και χάλυβα, η περιεκτικότητα των οποίων αντιστοιχεί σε περίπου 30% του συνόλου.

Η Toyo Tires λέει ότι έχει θέσει ως στόχο τη χρήση 40% βιώσιμων υλικών στα προϊόντα της έως το 2030 και 100% έως το 2050.

Το πρωτότυπο ελαστικό φέρεται να ελαχιστοποιεί το συντελεστή αντίστασης κύλισης (rolling resistance coefficient), ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στη βελτίωση της αυτονομίας των ηλεκτρικών οχημάτων καθόλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του ελαστικού.

Με πληροφορίες από tiretechnologyinternational.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER