Η BASF θα ανακτά πρώτες ύλες από την ανακύκλωση μπαταριών οχημάτων της Iveco

Η BASF θα ανακτά πρώτες ύλες από την ανακύκλωση μπαταριών οχημάτων της Iveco

Ο Όμιλος Iveco επέλεξε την BASF ως τον κύριο συνεργάτη για την ανακύκλωση μπαταριών ιόντων λιθίου από τα ηλεκτρικά οχήματά που παράγει. Η εταιρεία χημικών θα συλλέγει, θα συσκευάζει, θα μεταφέρει και θα ανακυκλώνει τις μπαταρίες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την ανάκτηση κρίσιμων πρώτων υλών ενόψει των προβλεπόμενων ελλείψεων που θα παρουσιάσουν αυτές οι πρώτες ύλες στο μέλλον.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η BASF, η οποία εγκαινίασε πρόσφατα το πρώτο συστεγαζόμενο κέντρο παραγωγής πρώτων υλών και ανακύκλωσης μπαταριών στην Ευρώπη στο Schwarzheide της Γερμανίας, θα οργανώσει και θα διαχειριστεί ολόκληρη τη διαδικασία ανακύκλωσης για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά ημιφορτηγά, λεωφορεία και φορτηγά του Ομίλου Iveco.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη συλλογή, συσκευασία, μεταφορά και ανακύκλωση μπαταριών, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά τη συλλογή, η BASF θα επεξεργάζεται μηχανικά τις μπαταρίες με σκοπό την παραγωγή «μαύρης μάζας», από την οποία κρίσιμες πρώτες ύλες  -όπως νικέλιο, κοβάλτιο, λίθιο- μπορούν να ανακτηθούν για χρήση στην κατασκευή νέων μπαταριών. Έτσι, η BASF δημιουργεί μία ολοκληρωμένη αλυσίδα αξίας στην ανακύκλωση μπαταριών στην Ευρώπη για να παρέχει τοπικώς ανακυκλωμένες πρώτες ύλες με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα για τη βιομηχανία μπαταριών.

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη

«Η μεθοδολογία με βάση τον κύκλο ζωής είναι μία από τις στρατηγικές μας προτεραιότητες με στόχο τη βιωσιμότητα», σχολίασε η Angela Qu, Chief Supply Chain Officer του Ομίλου Iveco. «Η BASF μοιράζεται αυτήν την προσέγγιση μαζί μας, ενώ το ευρύ δίκτυο συλλογής μπαταριών και οι δυνατότητες ανακύκλωσης στην Ευρώπη θα μας βοηθήσουν να ανακυκλώσουμε τις μπαταρίες στο τέλος του κύκλου ζωής τους, ανακτώντας τις βασικές τους πρώτες ύλες και παράγοντας νέες. Συνεργαζόμενοι θα αναπτύξουμε την πολυπόθητη κυκλικότητα και θα μειώσουμε το αποτύπωμα CO2, κινήσεις οι οποίες βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με τις δεσμεύσεις του Ομίλου για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040».

Ο Δρ Daniel Schönfelder, Πρόεδρος του τμήματος Catalysts της BASF και υπεύθυνος για τα πρώτες ύλες και την ανακύκλωση μπαταριών της εταιρείας, δήλωσε ότι «η συνεργασία με τον Όμιλο Iveco αντιπροσωπεύει την αρχική συμφωνία τους για ανακύκλωση μπαταριών από ηλεκτρικά ημιφορτηγά, λεωφορεία και φορτηγά». Τόνισε ότι αυτή η συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα για την επιχείρηση ανακύκλωσης μπαταριών της BASF, σηματοδοτώντας την επέκταση της στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων.

«Θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε περαιτέρω το ευρωπαϊκό μας δίκτυο συλλογής μπαταριών και να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά. Με τις λύσεις ανακύκλωσης που προσφέρουμε, στοχεύουμε να υποστηρίξουμε την ευρωπαϊκή αγορά μπαταριών ώστε να αποκτήσει κυκλικότητα και να ανταποκριθεί στις φιλόδοξες απαιτήσεις πολιτικής που επικεντρώνονται στην κυκλική οικονομία, όπως αυτές περιλαμβάνονται στο κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ για τις μπαταρίες», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από trans.info

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER