Τα e-bikes είναι οι πρωταθλητές της ηλεκτροκίνησης στη Γερμανία

Τα e-bikes είναι οι πρωταθλητές της ηλεκτροκίνησης στη Γερμανία

Ενώ ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται στη Γερμανία έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός αυτός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων (e-bikes). Μεταξύ 2021 και 2022, η πώληση ηλεκτρονικών ποδηλάτων ξεπέρασε αριθμητικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά 10 φορές.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Κατά την περίοδο 2021-2022, ταξινομήθηκαν 1,19 εκατομμύρια νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία στη Γερμανία και αντίστοιχα 11,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά ποδήλατα, σύμφωνα με ανάλυση της Statista. Και αυτό παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση με μπόνους έως και 5.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, ενώ δεν υπάρχει παρόμοιο σχέδιο για τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Ενώ τα ηλεκτρικά ποδήλατα ξεκίνησαν αρχικά για αθλητική και ψυχαγωγική χρήση, τώρα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για τη μετακίνηση στην εργασία, επίσης χάρη στην εισαγωγή επιλογών μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων που υποστηρίζονται από πολλούς εργοδότες, σύμφωνα με τη German Bicycle Industry Association (ZIV).

«Οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα επιτρέπουν την κάλυψη μεγαλύτερων αποστάσεων μετακίνησης με ποδήλατο και αυτό θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο στην περίπτωση όπου ποδήλατα μεταφέρουν κάποιου τύπου φορτίο ή παιδικά καθίσματα. Φυσικά αυτό πρέπει να εκληφθεί ως μέρος του μετασχηματισμού προς πιο βιώσιμες μεταφορές, είπε, οι οποίες θα πρέπει να αφορούν μόνο μείωση των εκπομπών CO2. Πρέπει να δούμε συνολικά την εικόνα της κινητικότητας τα επόμενα χρόνια. Οτιδήποτε είναι οικονομικά προσιτό, φιλικό για το περιβάλλον, βοηθάει στην υγεία και την ευεξία μας, καταλαμβάνει μικρό χώρο και είναι ουδέτερο σε εκπομπές άνθρακα, είναι απόλυτα επιθυμητό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ZIV, Reiner Kolberg, στο EURACTIV.

Με πληροφορίες από EURACTIV

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Σχετικα αρθρα

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER