Παρίσι: Ηχηρό «όχι» των κατοίκων στα ηλεκτρικά πατίνια

Παρίσι: Ηχηρό «όχι» των κατοίκων στα ηλεκτρικά πατίνια

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 θα απαγορευτούν τα ηλεκτρικά πατίνια στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Anne Indalgo, έπειτα από ψηφοφορία των κατοίκων για την απομάκρυνση τους από τους δρόμους της πόλης.

Ωστόσο, οι εταιρίες διαχείρισης και ενοικίασης των ηλεκτρικών πατινιών εκφράζουν την ελπίδα να ανατραπεί αυτή η απόφαση. Η πρόταση για απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών συγκέντρωσε το 89% των ψήφων, σύμφωνα με το λογαριασμό της δημοτικής Αρχής του Παρισιού στο Twitter, σε μια διαδικασία που χαρακτηρίστηκε ως μια «σπάνια δημόσια διαβούλευση» και προκάλεσε μεγάλες ουρές μπροστά από τις κάλπες που στήθηκαν μέσα την πόλη.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση στο δημοψήφισμα ήταν μικρή, καθώς κυμάνθηκε στο 7,46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Anne Indalgo είπε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 δε θα υπάρχουν πλέον ηλεκτρικά πατίνια προς ενοικίαση στο Παρίσι» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

απαγόρευση ηλεκτρικών πατινιών στο Παρίσι

Οι εταιρίες ενοικίασης των πατινιών επισήμαναν το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής και εξέφρασαν την ελπίδα η δήμαρχος να αναζητήσει συμβιβασμό. «Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη δήμαρχο ώστε να υιοθετήσουμε λογικούς κανονισμούς, αντί για απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών, και να αποφύγουμε την οπισθοδρόμηση του Παρισιού» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας Lime.

Το 2021, 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γαλλία σε δυστυχήματα που σχετίζονται με τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων ένας άνθρωπος στο Παρίσι. Το 2022 η γαλλική πρωτεύουσα κατέγραψε 459 ατυχήματα και δυστυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια ή με παρόμοια οχήματα, εκ των οποίων τα τρία μοιραία.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER