Μίσθωση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο Θερμαϊκού

Μίσθωση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού έθεσε σε λειτουργία το σύστημα αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο αποτελείται από 54 ηλεκτρικά ποδήλατα ειδικής κατασκευής, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από δημότες όσο και από επισκέπτες της πόλης. Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023.

Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου και σαν στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Τα ειδικού τύπου ηλεκτρικά ποδήλατα θα κατανεμηθούν σε 6 διαφορετικά σημεία μέσα στην πόλη και πιο συγκεκριμένα στις παρακάτω διευθύνσεις:

  • Π. Κουντουριώτου 60
  • Ανθέων & Αμπελοκήπων
  • Ρωμανού 19
  • Ρωμανού 27
  • Αμπελοκήπων και Κρήτης 83
  • Αμπελοκήπων 50-54

Η χρήση του συστήματος γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση της mobile εφαρμογής Thermaikos Bikes, η οποία είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android. Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://thermaikos.easybike.gr.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER