Η Volkswagen αναζητά χώρο εγκατάστασης εργοστασίου μπαταριών στον Καναδά

Η Volkswagen αναζητά χώρο εγκατάστασης εργοστασίου μπαταριών στον Καναδά

Η Volkswagen AG έχει αρχίσει να αναζητά μια τοποθεσία στον Καναδά όπου θα χτίσει το πρώτο της εργοστάσιο κυψελών μπαταριών στη Βόρεια Αμερική, μέρος της προγραμματισμένης επέκτασης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εκτός Ευρώπης για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων (EVs).

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ο Καναδός υπουργός Βιομηχανίας François-Philippe Champagne υπέγραψε έγγραφο -ένα παράρτημα ουσιαστικά του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε με τη VW τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους- κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία.

Η μονάδα μπαταριών της Volkswagen, γνωστή ως PowerCo, έχει αναλάβει την έρευνα η οποία εστιάζει σε τοποθεσίες όπου είναι διαθεσιμες αρκτεές πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για την τροφοδοσία του εργοστασίου. Το Οντάριο και το Κεμπέκ, οι δύο μεγαλύτερες επαρχίες του Καναδά, διαθέτουν ήδη τεράστιες πηγές παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως μέσω υδροηλεκτρικών έργων. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τη δέσμευση της PowerCo και της Umicore να διερευνήσουν μια στρατηγική συμφωνία προμήθειας για υλικό καθόδου μπαταριών για τη Βόρεια Αμερική.

(Από αριστερά) Ο Καναδός υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας François-Philippe Champagne, ο Thomas Schmall, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen AG και ο Oliver Blume, Διευθύνων Σύμβουλος Volkswagen AG (copyright: Volkwagen AG)

Η Umicore, εταιρεία τεχνολογίας και ανακύκλωσης υλικών του Βελγίου, ανακοίνωσε τον Ιούλιο την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής υλικών καθόδου και πρόδρομων υλικών στο Οντάριο αξίας 1,5 δισ. δολαρίων Καναδά (1,1 δισ. δολάρια ΗΠΑ), με τις εργασίες να προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το 2025.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες από τη VW έως τη General Motors Co. εξερευνούν διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα καθώς προσπαθούν για τον εξηλεκτρισμό των νέων αυτοκινήτων που παράγουν ώστε να φτάσουν την Tesla, την κορυφαία εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δημιουργούν συνεργασίες με κατασκευαστές κυψελών μπαταρίας και εταιρείες εξόρυξης καθώς προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα υλικά και τεχνογνωσία.

Πηγή: mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER