Η τεχνολογία 3D Graphene της Lyten προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον της Stellantis

Η τεχνολογία 3D Graphene της Lyten προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον της Stellantis

Η Stellantis Ventures, το εταιρικό venture fund της Stellantis, προχώρησε σε επένδυση στην εταιρεία τεχνολογίας υλικών Lyten. Στόχος είναι η επιτάχυνση της εφαρμογής και στη συνέχεια εμπορευματοποίησης της τεχνολογίας 3D Graphene της Lyten στον κλάδο των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας λιθίου-θείου LytCell για ηλεκτρικά οχήματα, ελαφρών σύνθετων υλικών και νέων αισθητήρων.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Lyten χρησιμοποιεί πατενταρισμένη τεχνολογία που αρχικά αφορούσε στη βιομηχανία ημιαγωγών, η οποία της επιτρέπει να μετατρέπει το μεθάνιο σε άνθρακα και υδρογόνο. Ο άνθρακας δεσμεύεται μόνιμα με τη μορφή 3D γραφενίου, αποτρέποντας έτσι τις σχετικές εκπομπές CO2.

Κάθε εξάρτημα τεχνολογίας 3D Graphene, δίνει τη δυνατότητα στη Lyten να του προσδίδει πολλαπλές ιδιότητες. Τα τρία κύρια πεδία εφαρμογής της μεθόδου είναι οι μπαταρίες, τα σύνθετα υλικά και οι αισθητήρες.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι μπαταρίες λιθίου-θείου της Lyten δε χρησιμοποιούν νικέλιο, κοβάλτιο ή μαγγάνιο, με αποτέλεσμα περίπου 60% χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με τις σημερινές καλύτερες μπαταρίες στην κατηγορία τους. Η εταιρεία βρίσκεται σε πορεία επίτευξης μιας μπαταρίας ηλεκτρικών οχημάτων με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Οι πρώτες ύλες για μπαταρίες λιθίου-θείου έχουν τη δυνατότητα να προέρχονται και να παράγονται τοπικά, στη Βόρεια Αμερική ή την Ευρώπη, ενισχύοντας την περιφερειακή κυριαρχία στον εφοδιασμό. Η τεχνολογία της Lyten θα καλύψει τις ανάγκες των βιομηχανιών που αναζητούν ελαφρές και ενεργειακά πυκνές μπαταρίες, χωρίς τον κίνδυνο προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Μεταξύ των καινοτόμων προϊόντων για την αυτοκινητοβιομηχανία που γίνονται δυνατά με την τεχνολογία 3D Graphene της Lyten, είναι οι μπαταρίες λιθίου-θείου οι οποίες θα παρέχουν περισσότερη από τη διπλάσια ενεργειακή πυκνότητα από τις αντίστοιχες ιόντων λιθίου, τα ελαφρά σύνθετα υλικά για την κατασκευή οχημάτων με μειωμένο βάρος και οι νέοι αισθητήρες που δεν απαιτούν ηλεκτρονικά εξαρτήματα, μπαταρίες ή καλώδια για τη λειτουργία τους. Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε καθεμία από αυτές τις καινοτόμες εφαρμογές στη Stellantis και στην αγορά του αυτοκινήτου, γενικότερα.

Σε αντίθεση με τις δισδιάστατες μορφές γραφενίου, η παραγωγή του παραμετροποιήσιμου 3D Graphene της Lyten έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητους φορείς ότι έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα σε εμπορική κλίμακα. Μετατρέπουμε τα αέρια του θερμοκηπίου σε μια νέα κατηγορία υλικών άνθρακα υψηλής απόδοσης και υψηλής αξίας και ενσωματώνουμε αυτά τα παραμετροποιήσιμα υλικά σε εφαρμογές που θα απελευθερώσουν από τον άνθρακα τους πιο δύσκολους βιομηχανικούς τομείς στον πλανήτη.

Dan Cook, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lyten

Η μπαταρία λιθίου-θείου της Lyten, τα σύνθετα υλικά και οι τεχνολογίες αισθητήρων παράγονται επί τους παρόντος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Silicon Valley. Εκτός από την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, η Lyten συνεργάζεται με υφιστάμενους πελάτες της για να ξεκινήσει την παράδοση μπαταριών λιθίου-θείου και σύνθετων υλικών με 3D γραφένιο για εξειδικευμένες χρήσεις εντός του 2023. Η Lyten συνεργάζεται με στρατηγικούς επενδυτές από πολλές βιομηχανίες για την ανάπτυξη βιομηχανικών εφαρμογών με την τεχνολογία 3D Graphene με σκοπό την απαλλαγή από τον άνθρακα και άλλων βιομηχανιών, εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παρέχει περισσότερα στοιχεία για αυτό το θέμα αργότερα μέσα στο χρόνο.

Η Stellantis ίδρυσε τη Stellantis Ventures το 2022 και δεσμεύτηκε να επενδύει σε εταιρείες που αναπτύσσουν καινοτόμες και βιώσιμες τεχνολογίες στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και των μεταφορών. Η Stellantis Ventures, με αρχική χρηματοδότηση 300 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί βασικό στοιχείο του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030 της εταιρείας, το οποίο καθορίζει βασικούς στόχους για τη Stellantis, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών περικοπών των εκπομπών άνθρακα στο 50% έως το 2030, συγκριτικά με τα μεγέθη του 2021, και επιτυγχάνοντας μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα έως το 2038.

Με πληροφορίες από greencarcongress.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER