Η Honda εγκαθιστά σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών στην Ιαπωνία

Η Honda εγκαθιστά σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών στην Ιαπωνία

Η Honda εγκατέστησε τον πρώτο της σταθμό ανταλλαγής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (Electric Vehicles, EVs) στο Τόκιο μέσω συνεργασίας με την υπηρεσία κοινής χρήσης μπαταριών Gachaco.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το ντεμπούτο του Honda Power Pack Exchanger e στο Τόκιο σηματοδοτεί την αρχή αυτού που η Honda ελπίζει ότι θα είναι ένα μεγάλο δίκτυο σταθμών ανταλλαγής μπαταριών στην Ιαπωνία, όπου οι οδηγοί θα μπορούν γρήγορα και εύκολα να ανταλλάξουν τις εξαντλημένες μπαταρίες της ηλεκτρικής τους μοτοσικλέτας με μια αντίστοιχη φορτισμένη.

Ωστόσο, η ιδέα ενός σταθμού αλλαγής μπαταριών δεν ήταν της Honda. Η ταϊβανέζικη εταιρεία σκούτερ Gogoro χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία εδώ και χρόνια και ήδη συνεργάζεται με την Hero στην Ινδία για να καταστήσει βιώσιμους τους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών. Η Gogoro σχεδιάζει να κάνει την αλλαγή μπαταριών μια εύκολη διαδικασία σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές δικύκλων στον κόσμο.

Το Honda Power Pack Exchanger e μπορεί να αποθηκεύσει και να φορτίσει έως και 12 μπαταρίες, αλλά μπορεί να επεκταθεί για να χωρέσει περισσότερες σε περίπτωση σημείων πόλεων ή σε απομακρυσμένες τοποθεσίες όπου θα απαιτούνταν περισσότερες μπαταρίες.

Η ιδέα είναι να παρέχεται η δυνατότητα στους αναβάτες να ανταλλάσσουν τα χρησιμοποιημένα κελιά μπαταριών με αντίστοιχα φορτισμένα. Μόλις οι αναβάτες τοποθετήσουν τη μπαταρία τους στον Exchanger e, ο σταθμός ξεκινά αυτόματα την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας απαιτείται χρόνος περίπου πέντε ωρών, που στην περίπτωση που οι αναβάτες θα έπρεπε να περιμένουν θα ήταν σίγουρα πολύς, ενώ με το σύστημα αυτό δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση.

Με πληροφορίες από batteryindustry.tech

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER